ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Λοβέρδος: Πρέπει να αποφευχθούν οπωσδήποτε οι τρίτες εκλογές

Εκλογές 2023 - Λοβέρδος: Πρέπει να αποφευχθούν οπωσδήποτε οι τρίτες εκλογές
"Ο κόσμος στο δρόμο μου λέει δύο πράγματα, αν θα υπάρξει κυβέρνηση και για την ακρίβεια" είπε ο κ. Λοβέρδος

Εκλογές 2023: Προχειρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος Κασιδιάρη καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο κ. Λοβέρδος είπε πως "Ο κόσμος στο δρόμο μου λέει δύο πράγματα, αν θα υπάρξει κυβέρνηση και για την ακρίβεια. Αυτά τα δύο θέματα κυριαρχούν. Θα υπάρξει κυβέρνηση. Εγώ επιμένω ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθούν οι τρίτες εκλογές. Το πολύ-πολύ στις 2 Ιουλίου θα έχουμε τελειώσει".

Ερωτηθείς για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του κόμματος απάντησε πως εξυπηρετούμε τα δάνεια όπως μπορούμε να τα εξυπηρετήσουμε.

Αναφορικά με τη νομοθετική ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη απάντησε:

“Τα είπα όλα αναλυτικά στη Βουλή, μίλησα για την προχειρότητα της αντιμετώπισης του θέματος που δημιούργησε προσχήματα και στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και σε έναν πολίτη που δεν πολύ-καταλαβαίνει τα συνταγματικά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ είχαμε βελτιώσει τη ρύθμιση της ΝΔ να παραπέμπεται το θέμα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου και χθες στη Βουλή επικαλέστηκα μια φράση του Δ. Τσάτσου που έλεγε «όταν φοβάσαι λάθος να προτιμάς οι κρίσεις να είναι κρίσεις πολλών και όχι λίγων». Προτείναμε την ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν άκουσε η ΝΔ, τ’ άλλαξε τελευταία στιγμή και δημιούργησε προσχήματα. Δεν υπάρχει θέμα συνταγματικότητας, δεν υπάρχει θέμα πολιτικής ορθότητας, αυτά καλύπτονται, αλλά υπάρχει θέμα προχειρότητας που δημιούργησε προσχήματα και μια ένταση η οποία δεν πέρασε μέσα στη Βουλή. Δηλαδή πολλές φορές ο δημόσιος διάλογος". ήταν πολύ πιο έντονος.

Ερωτηθείς ποια θέματα θα πρέπει συμφωνήσουν για να συγκυβερνήσουν επεσήμανε:

"Ότι έβαλε η ζωή. Η ζωή έχει βάλει το θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο. 57 νεκροί. Έχει βάλει το θέμα της γραφειοκρατίας. 57 νεκροί. 9 χρόνια για μια δημόσια σύμβαση. Τρίτον, τα ζητήματα των υποκλοπών είναι στα τραπέζι. Να μάθουμε τι έγινε. Τέταρτον, τα κόκκινα δάνεια. Όχι με τη μορφή της δημαγωγίας όπως ο Τσίπρας στο Περιστέρι αυτό πρέπει να συνδυαστεί με την προστασία του πολίτη που έχει ανάγκη προστασίας με την τραπεζική πίστη και την επενδυτική βαθμίδα. Άρα λοιπόν τα κόμματα πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια. Πως θα συνεργαστεί ένα κόμμα με ένα άλλο κόμμα λέγοντας γενικόλογα. ...Μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με ένα κόμμα το οποίο δεν είναι δεδομένο ότι θα στηρίξει τα εξοπλιστικά προγράμματα με τον Ερντογάν να τα γυρίζει;"

Και πρόσθεσε:" Δεν λέω τίποτε. Εγώ λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα, ρωτήστε και τον κ.Κοντονή υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα".