ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: «Υπήρξε ένα κουτσομπολιό για τον Γεωργούλη - Τον κάλεσα και αρνήθηκε τα πάντα»

Παπαδημούλης: «Υπήρξε ένα κουτσομπολιό για τον Γεωργούλη - Τον κάλεσα και αρνήθηκε τα πάντα»
Intime news - Φωτογραφία αρχείου

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλά στο Newsbomb.gr για την υπόθεση σχετικά  με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη - Τι απαντά για τις «φήμες» που είχαν κυκλοφορήσει εις βάρος του ευρωβουλευτή που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη, εις βάρους του οποίου έγινε γνωστό ότι υπάρχει καταγγελία για κακοποίηση, που τον οδήγησε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας του.

Για την υπόθεση έχει ξεσπάσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ενώ βρίσκεται υπό επεξεργασία από τις βελγικές Αρχές, αίτημα άρσης της ασυλίας ευρωβουλευτή για το οποίο έχει ενημερωθεί και η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.

Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα ενώ όπως επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, είχε κυκλοφορήσει μια «φήμη» για τον Αλέξη Γεωργούλη πριν από περίπου δύο χρόνια. Τότε ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος διέψευσε τα όσα είχαν ακουστεί.

Σε δηλώσεις του στο Newsbomb.gr ο Δημήτρης Παπαδημούλης διευκρινίζει τί είχε συμβεί εκείνη την χρονική περίοδο

«Είχε ακουστεί κάτι πολύ αόριστο σαν ''κουτσομπολιό'', καμία σχέση με την εν λόγω καταγγελία», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

Έπειτα, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει πως κάλεσε τον Αλέξη Γεωργούλη για να τον ρωτήσει αν οι φήμες αυτές ισχύουν: «Ως όφειλα, κάλεσα τον Αλέξη Γεωργούλη και τον ρώτησα αν υπάρχει κάτι. Η απάντησή του ήταν κατηγορηματική διάψευση. ''Όχι δεν υπάρχει τίποτα'', μου είχε πει».

Παράλληλα ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι για την εν λόγω καταγγελία ενημερώθηκε πρώτη φορά το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, λίγο πριν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. «Φυσικά δεν ήξερα τίποτα εγώ για την συγκεκριμένη καταγγελία, μέχρι και χθες το μεσημέρι. Η καταγγελία έφτασε σε εμάς χθες, μισή ώρα πριν ανακοινωθεί και αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε... εκτός κόμματος και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας», σημειώνει ο ίδιος.

«Αν το ήξερα νωρίτερα το πρώτο πράγμα που θα έκανα και μάλιστα ήξερα ότι αφορά πρόσωπο που βρίσκεται ψηλά στην ιεραρχεία ενός κόμματος, θα ήταν να διερευνήσω την υπόθεση. Θα έκανα νωρίτερα την εισήγηση που έκανα χθες», καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης

Επίσης, σε ανάρτηση του ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωομάδα του όταν μαθεύτηκε η καταγγελία.

Αλέξης Γεωργούλης: Έως 3 μήνες για να βγει απόφαση για την ασυλία του

Μέχρι και τρεις μήνες μπορεί να περάσουν για να ληφθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικα με την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά από αίτημα των βελγικών αρχών, λόγω της καταγγελίας που ήρθε στο προσκήνιο.

Όπως ανακοίνωσε και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, το θέμα πλέον είναι στα χέρια της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και είναι μία χρονοβόρα διαδικασία αυτή που θα ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφότου ενημερωθεί η πρόεδρος της Ευρωβουλής από την Επιτροπή, η υπόθεση εξετάζεται στην Ολομέλεια του σώματος και στη συνέχεια ανακοινώνεται εάν θα αρθεί ή όχι ασυλία.

Στο μεταξύ, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, η πολιτική κόντρα με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη έχει φουντώσει για τα καλά.

Πηγές αναφέρουν ότι η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου αφορά σε βαριά κακοποίηση. Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής, ο οποίος διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες και κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντική δυσφήμιση.

Πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, αναφέρουν πως η καταγγελία έγινε το 2020 και πως το αίτημα για την άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη, είναι η κατάληξη μιας μακράς προανακριτικής διαδικασίας των βελγικών Αρχών.

Ελένη Χρονοπούλου: Ποια είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη

Δικηγόρος και ιδιαίτερα ενεργή πολιτικά είναι η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία φέρεται να έχει καταγγείλει τον ευρωβουλευτή - εκλεγμένο με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- Αλέξη Γεωργούλη για βαρύ ποινικό αδίκημα.

Το όνομα του στελέχους του ΠΑΣΟΚ είχε γίνει γνωστό περίπου ένα χρόνο πριν όταν εξελέγη τέταρτη στη σειρά κατάταξης μεταξύ των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρείται στενή συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόκειται για νέα και δυναμική γυναίκα, που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ως εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού, θεωρούνταν και φαβορί για μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών).Είναι δύτρια και δρομέας.

Γεωργούλης: «Ψευδής και συκοφαντική καταγγελία»

Στη δική του ανακοίνωση, ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια», προσθέτοντας πως «μάλλον όχι τυχαία» κατατέθηκε «λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές». Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφή υπονοούμενα για πολιτική σκοπιμότητα καθώς η φερόμενη καταγγέλλουσα είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ στην αντεπίθεση

Με την επισήμανση ότι η υπόθεση Γεωργούλη αφορά «σοβαρά ποινικά αδικήματα», στις βέλγικες Αρχές παρέπεμψε και το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις αναφορές περί σκοπιμότητας που είχε κάνει ο ηθοποιός και τονίζοντας ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν υπαγορεύονται από τρίτους. «Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση», σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς «είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία». Προσθέτοντας μάλιστα ότι η καταγγέλλουσα εδώ και τρία χρόνια χειρίζεται την υπόθεση με διακριτικότητα, τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας. Σημειώνω πάντως ότι από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα η ταυτότητα και η ιδιότητά της.

Άμεση αντίδραση της ΝΔ

ΑΆμεση ήταν, πάντως, η αντίδραση της ΝΔ, η οποία συνόδευσε την ανακοίνωσή της με σειρά ερωτημάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση. Ερωτήματα που είχαν και ψήγματα υπαινιγμών, τα οποία δεν αποκλείω να τροφοδοτήσουν και την προεκλογική σύγκρουση. Διότι η Πειραιώς ρώτησε, όχι μόνο τι ακριβώς αφορά η καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή, αλλά και πότε έγινε για πρώτη φορά.

Σχετικές ειδήσεις