ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Πάει στις Βρυξέλλες για συνάντηση με τους δικηγόρους του

Αλέξης Γεωργούλης: Πάει στις Βρυξέλλες για συνάντηση με τους δικηγόρους του
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο καταγγελλόμενος, κρίνεται η άρση της ασυλίας του.

Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι σοβαρότατες κατηγορίες για σεξουαλική και σωματική κακοποίηση εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη. Βασική καταγγέλλουσα είναι η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου.

Πλέον τον πρώτο λόγο στην υπόθεση έχει η βελγική δικαιοσύνη, η οποία έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτού. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open στις Βρυξέλλες, Μαρία Αρώνη, ο κ. Γεωργούλης είναι πιθανό να μεταβεί στις Βρυξέλλες την Παρασκευή ή την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να έχει συνάντηση με τους Βέλγους δικηγόρους του και την εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη οι Βέλγοι δικηγόροι θα παραλάβουν την δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά στην άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη, από την υπηρεσία Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, η σχετική διαδικασία απαιτεί περισσότερο χρόνο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις και παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του και αυτό θα έπρεπε να επιταχύνει τη διαδικασία.

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη και ενδεχομένως να οριστεί ο εισηγητής ευρωβουλευτής της έκθεσης για την άρση της ασυλίας του.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής είναι μετά από ένα μήνα και εν συνεχεία θα πρέπει να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία που είναι χρονοβόρα ώστε το θέμα να φτάσει στην Ολομέλεια και να ψηφίσουν οι ευρωβουλευτές. Υπό αυτές τις συνθήκες το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετα από δύο μήνες, εκτός κι αν η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου συνεδριάσει εκτάκτως.

Σχετικές ειδήσεις