ΕΛΛΑΔΑ

Ελένη Χρονοπούλου: Η συνέντευξη με θέμα την κακοποίηση και η ανάρτηση για τη 12χρονη στα Σεπόλια

Ελένη Χρονοπούλου: Η συνέντευξη με θέμα την κακοποίηση και η ανάρτηση για τη 12χρονη στα Σεπόλια
Facebook

Η Ελένη Χρονοπούλου είχε τοποθετηθεί αρκετές φορές δημόσια για τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών.

Για το ζήτημα της κακοποίησης των παιδιών, καθώς και για την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια είχε μιλήσει πριν λίγες ημέρες η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία πέρα από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι και δικηγόρος.

Η ίδια και πριν τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας της κατά του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη είχε τοποθετηθεί αρκετές φορές δημόσια για τα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών.

Σε συνέντευξή της στο δελτίο ειδήσεων του TV Creta στα τέλη Μαρτίου, η κυρία Χρονοπούλου είχε μιλήσει για τους λόγους που δεν πρέπει να γνωστοποιούνται τα στοιχεία των θυμάτων.

Μάλιστα, είχε αναρτήσει το απόσπασμα από την παρουσία της στο κρητικό κανάλι στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και είχε γράψει: «Λίγες μέρες πριν συζητήσαμε με τη Mirka Oikonomopoulou στο δελτίο ειδήσεων του Master TvCreta για τις νέες υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων. Υπενθύμισα δυο κομβικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, έναν αυτοτελή Συνήγορο του παιδιού και δομές σε κάθε δήμο με καταρτισμένους επαγγελματίες που θα παρέχουν άμεση φροντίδα στα κακοποιημένα παιδιά. Εξυπακούεται ότι η δημοσιοποίηση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των παιδιών είναι ανεπίτρεπτη, ποσό μάλλον όταν γίνεται από κρατικούς λειτουργούς».

Η ανάρτηση για τη 12χρονη από τα Σεπόλια

Σε άλλη της ανάρτηση, στις 3 Απριλίου, μετά την επίθεση κατά της 12χρονης στα Σεπόλια καθώς είχαν διαρρεύσει τα στοιχεία της, η Ελένη Χρονοπούλου επεσήμανε ότι δεν θα έπρεπε να είχαν διαρρεύσει ποτέ πληροφορίες για το παιδί και όσοι χειρίζονται την υπόθεση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί.

Η δικηγόρος είχε γράψει: «Ελπίζω να έχει γίνει πλέον σαφές γιατί δεν πρέπει να διαρρέει καμία υφυπουργός, κανένας κρατικός λειτουργός, κανένας δημοσιογράφος στοιχεία που αφορούν κακοποιημένα παιδιά. Δεν νοείται να γνωρίζουμε ούτε το φύλο των παιδιών, ούτε που κατοικούν, ούτε την ηλικία τους».

«Είναι δυνατός άνθρωπος», λέει ο δικηγόρος της Ελένης Χρονοπούλου

Τη θέση της Ελένης Χρονοπούλου για τη καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη μετέφερε ο δικηγόρος της Σπήλιος Σπηλιάκος ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr.

Αυτό που ξεκαθάρισε για την υπόθεση που έχει προκαλέσει θύελλά αντιδράσεων στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, είναι ότι η καταγγεία κατά του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν σε βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης, δηλαδή ξυλοδαρμό.

Ο ίδιος όπως είπε είχε ενημερωθεί για την καταγγελία από την πρώτη στιγμή που υποβλήθηκε, τον Ιανουάριο του 2020. «Η εντολέας μου ήρθε σε συνεννόηση με τις αρχές του Βελγίου και προχώρησε άμεσα στην καταγγελία», σημείωσε.

Με αφορμή και την πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου έπειτα από τη στιγμή που η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Σπηλιάκος δήλωσε πως «όπως προκύπτει και από τη δημόσια εικόνα της είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος ο οποίος θα το παλέψει με όλες τις δυνάμεις που έχει όπως κάνει σε όλα».

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει σχετικά με ενδεχόμενες νέες καταγγελίες από άλλα άτομα στις οποίες εμπλέκεται το όνομα του κ. Γεωργούλη, απάντησε ότι αν κάτι από όσα αναφέρονται ισχύει, σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

«Δεν έχει έρθει εις γνώσιν μου, αλλά φαντάζομαι εντός των ημερών εφόσον υπάρξει κάτι, εντός των ημερών θα έχουμε εξελίξεις και στο κομμάτι αυτό», σχολίασε

Όσο για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση θα καθοριστούν από την ποινική δικογραφία αλλά και από τη στάση του κ. Γεωργούλη: «Περιμένουμε τις εξελίξεις από την ποινική δικογραφία και εξαρτάται από τη στάση του κατηγορούμενου το αν θα παραδώσει για το πως θα διαμορφωθεί το τοπίο», ανέφερε ο κ. Σπηλιάκος.

Σχετικές ειδήσεις