ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι επίσημο, πάμε σε εκλογές: Όλες οι κινήσεις Μητσοτάκη – Ποιον λόγο θα επικαλεστεί;

Είναι επίσημο, πάμε σε εκλογές: Όλες οι κινήσεις Μητσοτάκη – Ποιον λόγο θα επικαλεστεί;

Εκλογές 2023: Στις 11 σήμερα το πρωί στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει επίσημα τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή εκλογών στις 21 Μαΐου. Αμέσως μετά θα υπάρξει δήλωση του κ. Μητσοτάκη ενώ θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Το Σύνταγμα επιτάσσει την επισημοποίηση των εκλογών, που θα πάρει σάρκα και οστά, όταν ο Κ. Μητσοτάκης περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και ακολούθως θυροκολληθεί στο Περιστύλιο της Βουλής το Προεδρικό Διάταγμα Διάλυσης της παρούσας Βουλής.

Τυπικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικαλεστεί εθνικό θέμα μείζονος σημασίας, καθώς οι εκλογές γίνονται μερικές εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Με τη θυροκόλλησή του ΠΔ, ξεκινά αμέσως η προεκλογική περίοδος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας που πραγματοποιεί στην Πελοπόννησο, ενώ σήμερα θα βρίσκεται στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Μεγαλόπολη, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες στην κεντρική πλατεία και επιτέθηκε, μεταξύ άλλων, στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στάθηκε και στην πολιτική μείωσης των φόρων και στήριξης των επενδύσεων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Αρκαδία είχε και σύντομο γεύμα με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν πιστεύει τίποτα από όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας και επέμεινε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πιθανότερο είναι να προχωρήσει σε κυβέρνηση ηττημένων. «Φανταστείτε πρωθυπουργό τον Τσίπρα, υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη και κυβερνητικό Εκπρόσωπο τον Αντώναρο», είπε απευθυνόμενος στους πολίτες.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Να σας ζητήσω, λοιπόν, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Να σας ζητήσω και κυρίως από τα στελέχη μας, καθώς ξεκινάει επίσημα η προεκλογική περίοδος αύριο και θα έχουμε τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, να δώσουμε τον αγώνα με ευπρέπεια. Εμείς δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση ως προς την ποιότητα του δημοσίου λόγου, ως προς τη χυδαιότητα και ως προς την τοξικότητα. Διότι βλέπετε, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι αυτοί οι οποίοι έσκαβαν το λάκκο της τοξικότητας και βάφτιζαν μία ολόκληρη παράταξη -τα θυμάστε αυτά τα hashtag στο διαδίκτυο, #ΝΔβιαστές, #παιδεραστές και όλες αυτές τις απίστευτες αθλιότητες τις οποίες ακούγαμε».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε, την ίδια στιγμή, να αναφερθεί στην πολιτική προάσπισης των ελληνικών συνόρων, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και σε πείσμα όλων όσοι αγωνίζονται για το αντίθετο, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι πραγματικά λυπηρό, φίλες και φίλοι, ότι σήμερα, υπάρχουν κάποιοι Ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης αυτός με ευρωπαϊκούς πόρους».

Κάνοντας μια επισκόπηση στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, υπογράμμισε τα εξής: «Θέλω να θυμηθείτε τις κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020. Αμέσως μετά, μία πανδημία, μία πρωτοφανής υγειονομική κρίση, η οποία μας ανάγκασε ουσιαστικά να κλείσουμε όλη την οικονομία». «Έχουμε σχέδιο για την Ελλάδα. Έχουμε όραμα για την Ελλάδα. Εμπνεόμαστε από την ιστορία της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρουμε ότι εμείς ήμασταν πάντα αυτοί που πήραμε τις εθνικά σωστές και επιβεβλημένες αποφάσεις για την πατρίδα μας. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα» πρόσθεσε.

Σαμαράς: Είμαστε η παράταξη των μεγάλων έργων

O Αντώνης Σαμαράς σε σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι την περίοδο 2012 -2014 προωθήθηκαν οι μελέτες και ολοκληρώθηκαν οι προμελέτες του Οδικού Άξονα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη».

Χάρη σε αυτήν προσπάθεια έγινε σήμερα δυνατή η υπογραφή της σύμβασης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέφερε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος έκανε εκτενείς αναφορές στο αεροδρόμιο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος , την εγκατάσταση 2.500 επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας αλλά και στο Διεθνές Κέντρο αεροπρικής εκπαίδευσης που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την εκαπίδευση των Ικάρων μας.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα έργα που υλοποιούν οι Κτιριακές Υποδομές προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ σε Μεθώνη, Πύλο, Καλλιθέα, τις παρεμβάσεις σε σχολικές εγκαταστάσεις σε Καλαμάτα και Μελιγαλά αλλά και στο νέο Ειρηνοδικείο στην Πύλο που όπως είπε δημοπρατείται τον Μάιο

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στα οδικά έργα που ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με «άφρονα τρόπο» και σημείωσε με έμφαση ότι η παράταξή της Νέας Δημοκρατίας είναι η παράταξη των μεγάλων έργων, η παράταξη που δείχνει τον δρόμο της ελπίδας της προκοπής και τον δρόμο της ανάπτυξης για τη χώρα.

Περιοδεία στην Κρήτη μετά την προκήρυξη

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το πρώην Στρατόπεδο «Ταξίαρχου Δημητρίου Μαρκόπουλου» το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Χανίων προς αξιοποίηση. Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ανοικτή ομιλία στην πλατεία Γ. Κατεχάκη στο Παλαιό Λιμάνι Χανίων.

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Αργυρούπολη Ρεθύμνου και το Ρέθυμνο. Στη συνέχεια θα παραστεί στην εκδήλωση της υπογραφής της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ για το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του ΒΟΑΚ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις