ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω; Η απάντηση με λίγα κλικ από το υπουργείο Εσωτερικών

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω; Η απάντηση με λίγα κλικ από το υπουργείο Εσωτερικών
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Εκλογές 2023: Με μερικά κλικ, οι πολίτες μπορούν να βρουν την απάντηση στο ερώτημα «πού ψηφίζω», στις 21 Μαΐου 2023.

Στις 21 Μαΐου θα στηθούν οι κάλπες για τις εκλογές 2023 και οι πολίτες πλέον αναζητούν καθημερινά το πού θα ψηφίσουν. Μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις», με λίγα μόνο κλικ οι πολίτες πληροφορούνται για το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους.

Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζουν στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών.

Μπαίνετε στην πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις» και ενημερώνεστε για το δήμο και το εκλογικό τμήμα που ανήκετε.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα εξής στοιχεία:

  • Επώνυμο,
  • Όνομα,
  • Όνομα Πατέρα,
  • Έτος Γέννησης,
  • Όνομα Μητέρας (προαιρετικό).

Στην περίπτωση που γνωρίζετε τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό σας, τότε τον συμπληρώνετε και μόνο με το επώνυμο μπορείτε να δείτε το εκλογικό κέντρο.

Μέσα από το mpp.ypes.gov.gr, ο πολίτης εισάγει τα στοιχεία του και έτσι βρίσκει επακριβώς το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος έτσι ώστε να ψηφίσει στις εκλογές 2023.

Ακόμα και αν ο πολίτης δεν θυμάται τον ειδικό εκλογικό αριθμό του, συμπληρώνοντας το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το όνομα μητρός θα του επιστραφούν επακριβώς όλα τα αποτελέσματα. Έτσι, με μερικά κλικ πληροφορείται κανείς και τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό αλλά και τον κωδικό του Εκλογικού Διαμερίσματος. Το Εκλογικό Τμήμα αναγράφεται λεπτομερώς και μάλιστα παρέχεται η δυνατότητα να το βρει κανείς και στον χάρτη πατώντας πάνω στη σχετική ένδειξη.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».