ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πρώτη σύσκεψη των δημοσιογράφων του ντιμπέιτ - Τι συζητούν

Εκλογές 2023: Πρώτη σύσκεψη των δημοσιογράφων του ντιμπέιτ - Τι συζητούν

Αντίστροφη μέτρηση για το ντιμπέιτ της 10 Μαΐου - Αναμένεται να γίνει σήμερα η κλήρωση για τη σειρά των ερωτήσεων  - Ποιοι δημοσιογράφοι θα κάνουν ερωτήσεις

Σε εξέλιξη είναι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στο γραφείο του γενικού διευθυντή ενημέρωσης του καναλιού, η σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα θέσουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς κατά το ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου.

Η τηλεμαχία θα λάβει μέρος στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι και η σειρά των ερωτήσεων. Πιθανότητα να γίνει σήμερα η κλήρωση για τη σειρά των ερωτήσεων και πώς θα γίνει η διαδικασία για την έκτη ενότητα, κατά την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση, για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

Προσεχόμενος στη σύσκεψη, ο συντονιστής της τηλεμαχίας Γιώργος Κουβαράς δήλωσε ότι με τις follow-up ερωτήσεις που προβλέπονται θα γίνει πιο ενδιαφέρον το ντιμπέιτ.

Σε ό,τι αφορά τις καινοτομίες, επισήμανε ότι το «Στούντιο 4» είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην ελληνική τηλεόραση.

Ποιοι δημοσιογράφοι θα κάνουν ερωτήσεις

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς από την ΕΡΤ, ενώ ερωτήσεις θα απευθύνουν στους πολιτικούς αρχηγούς ο Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha, ο Γιώργος Παπαδάκης από τον ANT1, η Ράνια Τζίμα από το Mega Channel, ο Παναγιώτης Στάθης από το OPEN, η Σία Κοσιώνη από τoν ΣΚΑΙ και από το STAR η Μάρα Ζαχαρέα.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι οι εξής: 1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, 3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος και 5) Περιβάλλον και Ενέργεια. Θα υπάρχει και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση, για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.