ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η προεκλογική task force του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η προεκλογική task force του Αλέξη Τσίπρα

Μια ειδική ομάδα η οποία καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες, έχει σχηματίσει ο Αλέξη Τσίπρας, με στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο σχεδιασμό της εκλογικής μάχης σε όλους τα πεδία.

Το ευέλικτο αυτό σχήμα συνεδριάζει καθημερινά, είτε από κοντά, είτε εξ αποστάσεως και εξετάζει και μελετάει όλα τα στοιχεία που προκύπτουν, ενώ καθορίζει και τη γραμμή που θα ακολουθήσει σε καθημερινή βάση το κόμμα, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι «τρικλοποδιές».

Την εκλογική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι:

Μιχάλης Καλογήρου

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, είναι ο πλέον έμπιστος άνθρωπος του Αλέξη Τσίπρα. Δεν ασκεί μόνο τα καθήκοντα του διευθυντή του γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά έχει έναν ενεργό πολιτικό ρόλο. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση των προσώπων που είχαν τα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά που αναζητούσε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ράνια Σβίγκου

Αν και νεαρή σε ηλικία, η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του κόμματος. Είχε ενεργό ρόλο σε όλες τις μάχες από το 2012 και μετά και εδώ και ένα χρόνο κρατάει τα ηνία του κομματικού μηχανισμού στα χέρια της. Σε μεγάλο βαθμό, ο περιορισμός των διαρροών οφείλεται στη δική της «επαγρύπνηση» τους προηγούμενους μήνες.

Γιώργος Βασιλειάδης

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, αρνήθηκε μια αρκετά πιθανή εκλογή στη Βουλή, για να αναλάβει τα καθήκοντα του αναπληρωτή Γραμματέα του κόμματος. Είναι ο «κυματοθραύστης» των εσωκομματικών προβλημάτων και προσπαθεί να επιβάλει την απαραίτητη πειθαρχεία στα μεσαία στελέχη, που πολλές φορές προκαλούν μεγάλα προβλήματα, για ασήμαντους λόγους.

Πόπη Τσαπανίδου

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, έπεσε κατευθείαν στα «βαθιά». Ανταποκρίνεται στον ρόλο της και με το παραπάνω και αποτελεί το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση, καθώς αναλαμβάνει να επιτεθεί στην κυβέρνηση, αλλά και να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται το κόμμα της.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Με τον Αλέξη Τσίπρα έχει διαφωνήσει, οι δυο τους έχουν ανεβάσει πολλές φορές την εσωκομματική ένταση, όμως ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποτελεί έναν «στρατιώτη» στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Έμπειρος, με καλό πολιτικό κριτήριο, διατηρεί επικοινωνία με στελέχη και ψηφοφόρους που πολλές φορές ενοχλούνται από την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Νίκος Παππάς

Από την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος -παρά το γεγονός ότι έφερε εκατοντάδες εκατομμύρια στα ταμεία του κράτους- ο πρώην στενότατος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται ξανά κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Άριστος γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας του κόμματος, από τα πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μετατροπή της Κουμουνδούρου σε κόμμα εξουσίας.

Νίκος Μπίστης

Οι εκλογικές μάχες που έχει δώσει σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, είναι άπειρες. Με εξαιρετική πολιτική ανάλυση, λειτουργεί ως «γέφυρα» με το πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ», αλλά και με την «παλιά φρουρά» της Ανανεωτικής Αριστεράς, που παρότι έχει παραδώσει τη «σκυτάλη» στις νεότερες γενιές, εξακολουθεί να έχει ερείσματα στην κοινωνία.

Γιάννης Ραγκούσης

Έχει υπάρξει Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπος Τύπου σε νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις. Έχει θητεύσει ως υπουργός σε διάφορες κυβερνήσεις, ενώ απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, χάρη στη σκληρή δουλειά που ρίχνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Διατηρεί ακόμα επαφές με πρόσωπα που προέρχονται από τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ τον χαρακτηρίζει ο σκληρός αντιδεξιός λόγος.

Στελέχη του γραφείου Τύπου

Οι εκλογές είναι σε μεγάλο βαθμό και επικοινωνία. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τη τεράστια μιντιακή υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο που σε χρόνο dt εξαφανίζει θέματα και θυμάται πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι «αστεφάνωτος» και άλλα κωμικοτραγικές ιστορίες, οι Μπάμπης Παπαδάκης και Νίκος Ανδριόπουλος, δίνουν έναν σκληρό και άνισο αγώνα, που όμως φέρνουν εις πέρας.