ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω - Η λίστα με όλα τα εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω - Η λίστα με όλα τα εκλογικά τμήματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Εκλογές 2023: Η απάντηση στο ερώτημα «πού ψηφίζω» από το υπουργείο Εσωτερικών που δημοσίευσε την αναλυτική λίστα με όλα τα εκλογικά τμήματα στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

Μόλις 12 ημέρες απομένουν για τις εκλογές 2023 και το καταλυτικό ερώτημα πλέον είναι το «πού ψηφίζω» για τους Έλληνες πολίτες. Η απάντηση δόθηκε την Τρίτη (9/5), οριστικά, από το υπουργείο Εσωτερικών καθώς δημοσιεύτηκε η λίστα με όλα τα εκλογικά τμήματα στη χώρα αλλά και με αυτά για τους Έλληνες του εξωτερικού.

Στη λίστα που δημοσιεύτηκε, περιλαμβάνονται όλα τα εκλογικά τμήματα ανά δημοτικό διαμέρισμα, τα ειδικά εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες αλλά και τα ειδικά εκλογικά τμήματα για τους ομογενείς. Συγκεκριμένα, σε 81 πόλεις του εξωτερικού θα στηθούν κάλπες, έτσι ώστε οι Έλληνες της διασποράς να μπορέσουν για πρώτη φορά να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου συμμετέχουν 36 κόμματα και συνδυασμοί που πήραν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να απευθύνονται στο παρακάτω τηλέφωνο επικοινωνίας για ζητήματα που αφορούν στην ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις»: 2131361500.

Τα εκλογικά τμήματα ανά δήμο

Η λίστα με όλα τα εκλογικά τμήματα

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Εκλογές 2023 – Πού ψηφίζω

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζουν στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών.

Μπαίνετε στην πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις» και ενημερώνεστε για το δήμο και το εκλογικό τμήμα που ανήκετε.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα εξής στοιχεία:

  • Επώνυμο,
  • Όνομα,
  • Όνομα Πατέρα,
  • Έτος Γέννησης,
  • Όνομα Μητέρας (προαιρετικό).

Στην περίπτωση που γνωρίζετε τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό σας, τότε τον συμπληρώνετε και μόνο με το επώνυμο μπορείτε να δείτε το εκλογικό κέντρο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».