ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Τι απάντησαν Κουτσούμπας, Βελόπουλος, Βαρουφάκης στην ενότητα «Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια»

Εκλογές: Τι απάντησαν Κουτσούμπας, Βελόπουλος, Βαρουφάκης στην ενότητα «Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια»
Eurokinissi

Εκλογές: Τα πολιτικά τους ξίφη διασταυρώνουν οι πολιτικοί αχηγοί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι είναι ίδιοι ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα ή όλα τα υπόλοιπα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, λέμε ότι έχουν κοινά προγράμματα, στρατηγικές στοχεύσεις ίδιες τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνη Σροίτερ.

«Και αυτά έχουν να κάνουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, έχουν να κάνουν με την ενεργειακή πολιτική της χώρας και την ονομαζόμενη πράσινη μετάβαση, έχουν να κάνουν με τις επιλογές των διεθνών συμμάχων που κατά την άποψή μας είτε είναι ΝΑΤΟ είτε ΕΕ βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της χώρας, του ελληνικού λαού υπέρ των συμφερόντων του και σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση αυτά τα προγράμματα έχουμε πει ότι δεν δίνουμε ανοχή, στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα όταν ο ελληνικός λαός μας δώσει και την πλειοψηφία και βρεθεί μαζί μας σε αυτή τη διακυβέρνηση, ο ίδιος ο λαός αποφασισμένος, μπορούμε να το υλοποιήσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Δείτε το βίντεο:

Σε ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη στο debate της ΕΡΤ σχετικά με το Κράτος, τους Θεσμούς και την Διαφάνεια, απάντησε ο κ. Βελόπουλος.

«Πρώτον δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις, το έχω δηλώσει άπειρες φορές. Δεύτερον έχει δικαίωμα να ψηφίζει; Τι λέει το Σύνταγμα; Δεν μπορεί η πολιτική εξουσία να κόβει το δρόμο στον οποιονδήποτε θέλει να πάει στις εκλογές και την ώρα που ο ίδιος, ως κυβερνήτης τον άφηνε να κάνει διαγγέλματα μέσα από τη φυλακή. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να αποφασίσει ποιον βγάζει εκτός και εντός Βουλής», τόνισε αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη.

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Ούτε τα λογισμικά τα καινούργια που πήρανε ως Νέα Δημοκρατία και δεν μας αφήνουν να τα ελέγξουμε και δεν ξέρουμε πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων. Πήρανε λογισμικό καινούργιο, θα γίνει γρήγορα η διαδικασία αλλά δεν μας αφήνουν να το δούμε το λογισμικό αυτό».

Δείτε το βίντεο:

Σε ερώτηση για την θεματική ενότητα «Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια», ο γραμματέας και επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε αρχικά ότι «το κράτος μας θυμίζει ελβετικό τυρί. Μετά τα μνημόνια του 2010 λείπουν κομμάτια του. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τις εφορίες μας δεν τις ελέγχει κυβέρνηση».

Συνέχισε, εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης: «Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Συμβούλιο της Επικρατείας όταν δεν της αρέσουν οι αποφάσεις του».

«Αρχική μας πρόταση είναι διαβουλευτικά συμβούλια που να αποτελούνται από πλειοψηφία κληρωτών ώστε να λογοδοτούν σε αυτά τα συμβούλια οι δημόσιες υπηρεσίες» εξήγησε ενώ πρόσθεσε ότι «το κόμμα μας από τότε αλλά και τώρα προτείνει την δημιουργία ενός σοβαρού σώματος για διώξεις πολιτικού και μεγαλοεπιχειρηματικού συστήματος (…) Ένα σύστημα δηλαδή κατά της διαπλοκής».

«Αναφορικά με τα δικά μου λάθη» είπε ο κ. Βαρουφάκης, «θέλω να παρακαλέσω τον κύριο πρωθυπουργό να μας πει επιτέλους γιατί δείλιασε, γιατί δεν έκανε εκείνη την εξεταστική επιτροπή για το 2015».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές - Ανδρουλάκης: Εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη αλλά εμπιστεύομαι το πολιτικό σύστημα

Debate - Εκλογές: Οι απαντήσεις Κουτσούμπα, Βελόπουλου, Βαρουφάκη για εξωτερική πολιτική και Άμυνα

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν επιδέχονται καμίας επαναδιαπραγμάτευσης