ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο φινάλε του ντιμπέιτ άναψαν τα αίματα με «προοδευτική κυβέρνηση μούφα» και «γκλίτσα του τσοπάνη»

Στο φινάλε του ντιμπέιτ άναψαν τα αίματα με «προοδευτική κυβέρνηση μούφα» και «γκλίτσα του τσοπάνη»
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Debate: Στο φινάλε ανέβηκαν οι τόνοι, καθώς στις τελευταίες ενότητες άρχισαν να αφήνονται αιχμές από τους πολιτικούς αρχηγούς εκατέρωθεν.

Σε ήπιους τόνους κύλησε στο μεγαλύτερο μέρος του το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Εντάσεις και αντεγκλήσεις δεν υπήρξαν, καθώς δεν επιτρεπόταν να πραγματοποιηθεί κι ερώτηση από τον έναν πολιτικό αρχηγό προς τον άλλον. Υπαινιγμοί, «μπηχτές» και «καρφιά», βέβαια, δεν έλειψαν στις τοποθετήσεις όλων, ωστόσο, προς το φινάλε… άρχισαν να ανάβουν κάπως τα αίματα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την τοποθέτησή του για το Περιβάλλον και την Ενέργεια, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη σε αυτή την προεκλογική περίοδο, με την προοδευτική κυβέρνηση μούφα που πλασάρει».

Ο Αλέξης Τσίπρας, στον επόμενο γύρο ερωτήσεων που αφορούσε τη νέα γενιά δεν άργησε να απαντήσει στον Δημήτρη Κουτσούμπα. «Δεν πιστεύω να αρχίσει να διεκδικεί την αποκλειστικότητα στην πολιτική κληρονομιά του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άφησε εκ νέου «αιχμή» προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, για την αντίστοιχη πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου.