ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας προσπάθησε να «νοστιμίσει» ένα «άνοστο» debate

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας προσπάθησε να «νοστιμίσει» ένα «άνοστο» debate

Εκλογές 2023: Ικανοποίηση επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, το βράδυ της Τετάρτης, καθώς παρά τις δομικές αδυναμίες που είχε η όλη διαδικασία, προσπάθησε και να αναφερθεί στα λεγόμενα των συνομιλητών του, αλλά και να απαντήσει ξεκάθαρα σε όσα του ζητήθηκαν.

Το Newsbomb.gr σας είχε ενημερώσει ότι η Κουμουνδούρου δεν περίμενε πολλά από τους χθεσινούς παράλληλους μονόλογους των προέδρων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, από τη στιγμή που δεν υπήρχε η δυνατότητα της απευθείας ερώτησης σε κάποιον άλλο αρχηγό. Οι συνθήκες ήταν πιεστικές και αυτό το γνώριζαν εξ αρχής.

Οπότε, οι συχνές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ιταλικό ημιτελικό του Champions League, πριν από την έναρξη του debate, φανέρωνε και μια μικρή απαξίωση προς την όλη ιστορία.

«Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όλοι οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών- τα debate- είναι όφελος για την Δημοκρατία. Και ελπίζω να κατάλαβαν κάποιοι το λάθος τους που δεν ήθελαν να γίνει συζήτηση το 2019 και το λάθος που δεν θέλουν να γίνει το 2023 μια συζήτηση, όπως θα έπρεπε να γίνει, ανάμεσα στους δυο διεκδικητές της πρωτιάς στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε αποχωρώντας από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως, από τη στιγμή που συμμετείχε, οι συνεργάτες του θεωρούν ότι έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Μάλιστα, υποστήριξαν πως ο αρχηγός τους έδωσε «γεύση» σε μια διαδικασία η οποία σε γενικές γραμμές ήταν παντελώς «άνοστη». Όπως αναφέρουν, απαντούσε, έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα, στους άλλους αρχηγούς.

Το έκανε στις υποκλοπές -αν και δεν ρωτήθηκε για το θέμα, που αποτελεί τη «σημαία» του εδώ και σχεδόν εννέα μήνες- απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας του εξηγήσεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Απάντησε στα όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, για την ελάχιστη βάση εισαγωγής και γενικά για τα θέματα της Παιδείας, καλώντας τον να το ξανασκεφτεί για το τι θα πράξει -έστω και υποθετικά στη Βουλή, σε μια πιθανή ψηφοδορία- και πήρε την πάσα για τα «γαλάζια» ρουσφέτια από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να αναφερθεί στον μοιραία σταθμάρχη της Λάρισας και στη τραγωδία των Τεμπών – θέμα για το οποίο, επίσης δεν ερωτήθηκε.

Από εκεί και πέρα, από το περιβάλλον του ισχυρίζονται ότι μπόρεσε να απαντήσει στα κυβερνητικά fake news -όπως τα χαρακτήρισαν- όπως για παράδειγμα στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα εξοπλιστικά και στον φράχτη του Έβρου.

Τέλος, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι, πλέον, ο ελληνικός λαός και γνωρίζει και έχει πείρα, έτσι ώστε με τη ψήφο του να δώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από την Κυριακή της απλής αναλογικής.