ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Τσίπρας σε Μητσοτάκη : Έκανε τον λέοντα στα εύκολα, έγινε όρνιθα στα δύσκολα

Εκλογές 2023 - Τσίπρας σε Μητσοτάκη : Έκανε τον λέοντα στα εύκολα, έγινε όρνιθα στα δύσκολα

Εκλογές 2023: Από την Αλεξανδρούπολη, την πρωτεύουσα του Έβρου, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αιχμή τα εθνικά θέματα, κατηγορώντας τον για υποκρισία και προπαγάνδα, αλλά και για απόπειρα διαχωρισμού των ελλήνων σε «εθνικόφρονες» και «απάτριδων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία και συνολικά η δεξιά, συνηθίζει να παριστάνει τους «εθνικόφρονες και τους λέοντες» στα εύκολα. «Λες και τα σύνορα είναι δικά τους, λες και υπάρχουν έλληνες που δεν τα θεωρούν απαραβίαστα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, τόνισε ότι στα δύσκολα, όταν το τουρκικό πλοίο «Ούρους Ρέις» παραβίασε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, έλεγαν ότι «το πήρε ο άνεμος» και πως δεν μπορούν να δουν αν κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας «γιατί έχει αέρα», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι από «λέοντας μετατράπηκε σε αμνό, από κόκορα σε όρνιθα».

«Όμως εμείς, που δεν πήγαμε να βγάλουμε φωτογραφίες στον φράχτη, όταν το “Μπαραμπαρός” επιχείρησε να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, σταθήκαμε απέναντι του με τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” και είπαμε δεν θα περάσει».

Παράλληλα, κατηγόρησε για υποκρισία τον πρωθυπουργό εξαιτίας της στάσης του απέναντι στη λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», διότι την τήρησε στο ακέραιο, ενώ πριν τις εκλογές του 2019, τη χαρακτήριζε «προδοτική».

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Άνοιγμα Τσίπρα στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους μέσω υποκλοπών

Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: «Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη - Ήρθε η ώρα της αλλαγής!»

Εκλογές 2023 - Τσίπρας: Επίθεση στον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές