ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Κόντρα Χάρη Θεοχάρη και Παναγιώτη Βλάχου για τις συνεργασίες στο Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Κόντρα Χάρη Θεοχάρη και Παναγιώτη Βλάχου για τις συνεργασίες στο Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση έξι ημέρες πριν από τις εκλογές. Συζήτηση με την Αμαλία Κάτζου είχαν στο στούντιο του Newsbomb.gr ο Χάρης Θεοχάρης και ο Παναγιώτης Βλάχος. Το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει καμία υποχρέωση το να εξασφαλίσει ότι η χώρα θα κυβερνηθεί», τόνισε ο Π. Βλάχος. 

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασιών την επόμενη ημέρα των εκλογών, οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος, μιλώντας στην Αμαλία Κάτζου και στην ενότητα «Debates» του Newsbomb.gr.

Στο σχόλιο του Παναγιώτη Βλάχου πως το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει καμία υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι η χώρα θα κυβερνηθεί», ο Χάρης Θεοχάρης είπε πως φαίνεται ότι αποποιείται την ευθύνη και τη θέληση να σχηματιστεί κυβέρνηση. Προέταξε πως η μόνη λύση είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ.

Αναλυτικά, στην επισήμανση από την Αμαλία Κάτζου ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτουν στο ΠΑΣΟΚ την ευθύνη να συρθεί η χώρα σε νέες κάλπες, ο Παναγιώτης Βλάχος απάντησε: «Αυτό είναι ένα παιχνίδι των ολιγαρχών φίλων του κ. Μητσοτάκη που τον στηρίζουν και θέλουν σώνει και καλά να τον κάνουν πρωθυπουργό και όταν βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει πιέζουν το ΠΑΣΟΚ, λες και το τρίτο κόμμα έχει υποχρέωση να κυβερνηθεί η χώρα».

Κατά τον κ. Βλάχο, την ευθύνη την έχουν οι δύο πρώτοι και το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει τις προϋποθέσεις του πάρα πολύ νωρίς.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Χάρης Θεοχάρης υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου και του προγράμματος της ΝΔ. Με αυτό το διαβατήριο θα πάμε στην κάλπη, επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη ενός κράτους δικαίου, με διαφάνεια.

Στην κριτική ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει και πως δεν έχει προέλθει από παρθενογένεση, ο Π. Βλάχος είπε αν θεωρούν ότι φταίει τόσο πολύ, «γιατί έχουν πάρει στελέχη του» και διερωτήθηκε «μήπως το πρόβλημα είναι ότι είναι κακοί αντιγραφείς;».