ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Θέλω να αλλάξω τη χώρα, να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη

Κυριάκος Μητσοτάκης
Liberal.gr

. Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η ελληνική εξωτερική πολιτική θα στοχεύει στην οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών

Αποφασισμένος να κλείσει οριστικά το χάσμα που χωρίζει την Ελλάδα από την Ευρώπη δηλώνει σε συνέντευξή του στο Liberal ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο σε μια δεύτερη θητεία στο «τιμόνι» της χώρας. Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως σε ό,τι αφορά την Τουρκία, η ελληνική εξωτερική πολιτική θα στοχεύει στην οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών, ενώ με φόντο τα πρόσφατα γεγονότα στην Αλβανία, τονίζει πως τα δικαιώματα τη ελληνικής μειονότητας πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστά.

Παράλληλα, εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη κινείται πολύ πιο κοντά στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι ψηφοφόροι του Κινήματος «πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά τι θα σήμαινε σήμερα μια ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, όταν το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έχει έρθει πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι ήταν στο παρελθόν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλύει το πρόγραμμά του για τις επενδύσεις, την ενέργεια, αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό ενώ τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάντα πίστευα ότι για να αλλάξει δραστικά η Ελλάδα, χρειάζεται τουλάχιστον μία οκταετία σταθερού κυβερνητικού έργου από την ίδια κυβερνητική πλειοψηφία».