ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Πόρτα» από Ανδρουλάκη σε Τσίπρα - Κατηγορηματικό όχι για κυβέρνηση συνεργασίας

Εκλογές 2023: «Πόρτα» από Ανδρουλάκη σε Τσίπρα - Κατηγορηματικό όχι για κυβέρνηση συνεργασίας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στα όσα ακούστηκαν περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ALPHA ερωτώμενος για το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν κατηγορηματικά αντίθετος.

«Αυτά που λέει ο κύριος Τσίπρας είναι όπλο για τον Μητσοτάκη. Δεν αφορούν μια ολιστική ατζέντα για τα θέματα της χώρας. Ουσιαστικά αυτά κάνουν τον Τσίπρα χορηγό του κυρίου Μητσοτάκη. Αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ήταν παρελθόν με όλα αυτά που έχουν γίνει και με την οικονομία σε δεινή θέση.

Με τη στάση αυτή του Τσίπρα, ο Μητσοτάκης βγαίνει από τη δύσκολη θέση.

Εγώ δεν αποκλείω καμία συνεργασία, αλλά θέτω συγκεκριμένο πλαίσιο για αυτή τη συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που μπορεί να θέσει την ατζέντα», σημείωσε.

Η απάντηση Τσίπρα για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού και τα «πυρά» Σκέρτσου

Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στα ΜΜΕ, την Τρίτη 16 Μαΐου, σχολίασε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο ενδεχόμενο μετά τις εκλογές να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ασκώντας του σφοδρή κριτική.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκέρτσος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας πιστοποιεί αμετάκλητα ότι τον ενδιαφέρει διψασμένα, αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και όχι η ευημερία του ελληνικού λαού.

Σε ερώτηση που δέχθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, πρόσθεσε ακόμη μία στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει και οδηγούν σε παραλυσία και αστάθεια. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Μας λέει, δηλαδή, ότι σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για σταθερότητα και ισχυρή ηγεσία είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις.

Το 2023 δεν είναι 2015. Οι πολίτες δεν θα τον ακολουθήσουν διότι δεν θέλουν να ζήσουν μια ''δεύτερη φορά στη συμφορά''. Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι η καλύτερη απάντηση στους άφρονες τυχοδιωκτισμούς».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διακαναλικής σύνδεσης και σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας η οποία δεν μεταδόθηκε στον «αέρα» καθώς είχε εκπνεύσει το 45λεπτο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε εάν σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται συμφωνία για κυβέρνηση μακράς πνοής, θα έβλεπε θετικά τον σχηματισμό μίας βραχύβιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού, με βασικό αντικείμενο τη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και την δρομολόγηση απόδοσης δικαιοσύνης.

«Ο στόχος μου είναι νίκη και προοδευτική κυβέρνηση, η οποία μέσα από τους γενικούς σκοπούς θα δει και τους ειδικούς που αναφέρεστε. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα, δεν αποκλείω εκ των προτέρων μία τέτοια συζήτηση», απάντησε συγκεκριμένα