ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Exit Poll 2023: Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Exit Poll 2023: Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή
Newsbomb.gr

Exit Poll 2023: Οι κάλπες έκλεισαν και τα αποτελέσματα των ερευνών κοινής γνώμης έξω από τα εκλογικά τμήματα δείχνουν την τάση που επικράτησε στις Εκλογές 2023.

Το κοινό Exit Poll των καναλιών, το οποίο δημοσιεύτηκε αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες στις Εκλογές 2023 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 19:00 της Κυριακής (21/5) ανακοινώθηκαν οι εκτιμήσεις για τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα με βάση τα Exit Poll 2023 που διενεργήθηκαν έξω από τα εκλογικά τμήματα από ALPHA (ALCO), ANT1 (MARC), Open (MRB), STAR (GPO), ΣΚΑΪ (Pulse), MEGA (Metron Analysis), Action 24 (RASS) και ΕΡΤ (Κάπα Research).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Exit Polls, φαίνεται πως η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε σε διψήφιο ποσοστό ενώ το ΚΚΕ αύξησε τις δυνάμεις του. Η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 δείχνουν να εξασφαλίζουν είσοδο στη Βουλή χωρίς προβλήματα, ενώ «μάχη» για την είσοδό της δίνει η Πλεύση Ελευθερίας.

Τα αποτελέσματα στο 80% του Exit Poll διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 36 – 40%

ΣΥΡΙΖΑ 25 - 29

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,5 – 12,5%

ΚΚΕ 6 -8%

Ελληνική Λύση 3,5 – 5,5%

ΜέΡΑ25 2,5 – 4,5%

Πλεύση Ελευθερίας 2,2 – 4,2%

Άλλο 4,8 – 6,8%

Τα exit poll στα τηλεοπτικά κανάλια

Εκλογές 2023 LIVE τα αποτελέσματα

Σε περίπου μία ώρα, στις 20:00, αναμένεται να γνωστοποιηθεί το 80% των τελικών αποτελεσμάτων σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Το Newsbomb.gr, η μεγαλύτερη ειδησεογραφική ιστοσελίδα στην Ελλάδα, όπως σε κάθε εκλογική «μάχη» θα μεταδώσει έγκαιρα και έγκυρα αποτελέσματα για τις Εκλογές 2023.

Η ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών παρέχει τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης για όλα τα αποτελέσματα.

Πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, το Newsbomb.gr θα ενημερώσει με απόλυτη ακρίβεια για το εκλογικό αποτέλεσμα, το παρασκήνιο, τις αντιδράσεις από τα κόμματα και τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας.

Από τις 19:01 η ροή αποτελεσμάτων των εκλογών θα είναι συνεχής για κάθε σημείο της Ελλάδας με τον μαραθώνιο της ενημέρωσης να συνεχίζεται στη διάρκεια της νύχτας αλλά και τη Δευτέρα. Αποτελέσματα εκλογών από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο, θα φτάνουν στην οθόνη σας με ένα κλικ στο Newsbomb.gr.

Newsbomb.gr, για να γνωρίζεις αμέσως ό, τι σκάει και στις Εκλογές 2023.

Σχετικές ειδήσεις