ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Άγρια κόντρα Κεραμέως - Γεροβασίλη για τις Πανελλήνιες - «20.000 παιδιά μένουν εκτός»

Εκλογές 2023: Άγρια κόντρα Κεραμέως - Γεροβασίλη για τις Πανελλήνιες - «20.000 παιδιά μένουν εκτός»
GLOMEX

Χαμός στον «αέρα» ανάμεσα σε Κεραμέως και Γεροβασίλη για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Μαργαρίτης «συγκρούστηκαν» για θέματα που απασχολούν την κοινωνία και μεταξύ άλλων για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Αρχικά, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπερασπίστηκε τις πολιτικές της κυβέρνησης και εξαπέλυσε επίθεση στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ΕΒΕ λέγοντας: «Θα τινάξουν στον αέρα όλες τις Πανελλαδικές εάν καταργήσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής».

«Νομικά αυτό πάσχει από όλες τις πλευρές, απορώ ποιος τους συμβουλεύει. Στο πολιτικό τομέα, δεν υπάρχει πιο χυδαίο παράδειγμα λαϊκισμού να έρχεσαι λίγες ημέρες πριν την τελική προσπάθεια των παιδιών και να τους λες ‘’ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ και όλοι ελεύθερα στα Πανεπιστήμια’’. Με το σύστημα επί ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε στο πανεπιστήμιο κάποιος με 0,6 στα 20, ούτε τη μονάδα. Και θα πει κάποιος και ‘’τι σε ενοχλεί εσένα;’’ Γιατί αυτός που θα μπει με 1 στα 20 θα μπορέσει να βγει; Εμάς αυτό μας ενδιαφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τάζει λαγούς με πετραχήλια, να παίρνει ψήφους, αδιαφορώντας για το μέλλον, για την προοπτική αυτών των παιδιών. Πείτε μου μια χώρα στην Ευρώπη που να μπορείς να μπεις με βαθμό 1 στα 20. Αυτό δείχνει την νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι ίσοι αλλά ίσοι προς τα κάτω. Εμείς θέλουμε να αφήσουμε όλα τα παιδιά στο να γίνονται καλύτερα και να σεβαστούμε την προσπάθειά τους. Γιατί κάποιος που έχει γράψει για 19 δεν είναι το ίδιο με κάποιον που έχει γράψει για 1. Πρέπει να δίνουμε στα παιδιά κίνητρα για να ωθούμε προς τα πάνω και όχι να τα ισοπεδώνουμε προς τα κάτω», είπε στη συνέχεια η κ. Κεραμέως.

Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε τότε στη Νίκη Κεραμέως λέγοντας:

«Τα αποτελέσματα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής τα είδαμε, είδαμε κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια. Σας θυμίζω ένα παράδειγμα της Αρχιτεκτονικής στη Θράκη η οποία είχε ΕΒΕ για το μάθημα το 16 αφήνοντας όλα τα παιδιά εκτός σχολής και με κενά. 20.000 μαθητές μένουν εκ των πραγμάτων έξω από τα Πανεπιστήμια. Αυτό έγινε τώρα. Με 0,1 δεν περνούσε κανένας σε Πανεπιστήμιο. Ήρθε η κυβέρνηση της ΝΔ και η κυρία Κεραμέως και είπαν πως αυτοί που πάνε και πληρώνουν στα ιδιωτικά, διότι δεν πέρασαν στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, εάν έχουν χρήματα σπουδάζουν και εξισώνεται και το πτυχίο με το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η νεολαία μας έχει υποστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ πάρα πολλά πλήγματα, μεταξύ των οποίων και τη μείωση της πιθανότητας να σπουδάσουν εκτός εάν έχουν χρήματα. Η ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου η οποία δεν έγινε, δεν έγινε, με στόχο την ενίσχυση του ιδιωτικού Πανεπιστημίου».