ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Νίκος Παππάς για Κατρούγκαλο: «Ορθή η αποπομπή του - Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη»

Εκλογές 2023 - Νίκος Παππάς για Κατρούγκαλο: «Ορθή η αποπομπή του - Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη»
eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Εκλογές 2023: «Ο Κατρούγκαλος αποπέμφθηκε διότι δεν διατύπωσε τη θέση κόμματος», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιώργο Κατρούγκαλο καθώς ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β΄Αθηνών αποσύρθηκε από την εκλογική μάχη έπειτα από τις δηλώσεις του για το ασφαλιστικό.

Για το ζήτημα που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου, τοποθετήθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Action τώρα» στο Action24 ο υποψήφιος βουλτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς.

«Ο Κατρούγκαλος αποπέμφθηκε διότι δεν διατύπωσε τη θέση κόμματος», τόνισε ο κ. Παππάς ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει «κρυφή» ατζέντα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για το αν ήταν ορθή η αποπομπή του Γιώργου Κατρούγκαλου δήλωσε «καλώς αποπέμφθηκε» διότι όπως εξήγησε «έκανε ένα μεγάλο λάθος και αυτά τα λάθη δεν επιτρέπονται ειδικά στην τελική ευθεία».

«Δεν είμαστε στη μέση κυβερνητικής περιόδου, ούτε σε προσυνεδριακή περίοδο με το κόμμα μας ώστε να έχει ο καθένας από εμάς δικαίωμα στην προσωπική άποψη και νομίζω ότι καλώς έγινε αυτός ο χειρισμός», συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την τετραετία διακυβέρνησής του, ο κ. Παππάς δήλωσε: «Δεν είπαμε ψέμματα, ξέραμε ότι κάποια μέτρα τα οποία η Τρόικα τα θεωρούσε σημεία ρήξης, πονέσαν συγκεκριμένα κομμάτια της μεσαίας τάξης. Πραγματικά πόνεσαν αυτό το κομμάτι της μεσαίας τάξης, το δυσκολέψαν, πολλές φορές το έφεραν και σε αδιέξοδο, είναι μια αυτοκριτική που έχουμε κάνει. Τώρα έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι κοστολογημένο, με 5,5 δισ. τον χρόνο και είναι απολύτως εφικτό να υλοποιηθεί».