ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πώς ψήφισαν οι Έλληνες της Ιταλίας

Εκλογές 2023: Πώς ψήφισαν οι Έλληνες της Ιταλίας

Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τους Έλληνες του εξωτερικού

Τρία εκλογικά τμήματα στήθηκαν στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, στην ελληνική κοινότητα του Μιλάνου και στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών της Βενετίας για να ψηφίσουν στις εκλογές 2023 οι Έλληνες που ζουν στην Ιταλία. Για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους, γράφτηκαν στους καταλόγους 373 Έλληνες.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πρέσβης της χώρας μας στην Ιταλία Ελένη Σουρανή, υπογράμμισε:

«Απολύτως ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν οι εκλογές στα τρία εκλογικά τμήματα της Ιταλίας. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας, οι συμπατριώτες μας ταξίδεψαν από όλη την Ιταλία σε Ρώμη, Μιλάνο και Βενετία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ενδεικτική της λαχτάρας των συμπολιτών μας να ψηφίσουν είναι το γεγονός ότι είχαμε προσέλευση ακόμη από τη Σικελία και την Απουλία.

Θα ήταν παράλειψη να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μας προς τις ιταλικές αρχές για τη συνδρομή τους, ώστε η ημέρα αυτή να είναι μια γιορτή δημοκρατίας για όλους όσοι συμμετείχαμε στην εκλογική διαδικασία».