ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Τεμπονέρα συντονιστή στην Εκλογική Επιτροπή - Με Μαραντζίδη στην καμπάνια

Με Τεμπονέρα συντονιστή στην Εκλογική Επιτροπή - Με Μαραντζίδη στην καμπάνια
InTime / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας θα συντονίζει την επιτροπή που θα τρέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης θα είναι από τα πρόσωπα «κλειδιά» στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος.

Με τον γιο του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, Διονύση, θα πορευτεί η Κουμουνδούρου στον δρόμο για την ανατροπή. Ο καθηγητής Ν.Τεμπονέρας είχε δολοφονηθεί το 1991, από τον ΟΝΝΕΔίτη, Γιάννη Καλαμπόκα, κατά την περίοδο των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων, στην Πάτρα.

Νομικός ο ίδιος, εργατολόγος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας αναλαμβάνει να συντονίζει την καινούργια Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, που έχει ως βασικό της καθήκον το να προωθήσει στην κοινωνία το σύνολο των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της είναι αυτές αρχικά να φτάσουν στα αυτιά των πολιτών, να γίνουν κατανοητές και να αποτελέσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ιδίως μάλιστα στους πολίτες που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.

Την ίδια στιγμή, αυξημένες αρμοδιότητες θα έχει και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, στον τομέα της καμπάνιας του κόμματος. Πάντως, η επιλογή του τελευταίου έχει προκαλέσει αρκετές μουρμούρες στην Κουμουνδούρου, καθώς έχει εκφράσει αρκετές φορές τις αντικομμουνιστικές του απόψεις, σε σημείο ανοιχτής σύγκρουση με επιστήμονες και μελετητές της σύγχρονης ιστορίας, που προέρχονται από την Αριστερά.