ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Παγιώνεται» στο άνω του 40% η ΝΔ - Ενισχύονται τα μικρά κόμματα

kalpi
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Εκλογές 2023: Ποσοστά ακόμα και στο 41% για τη ΝΔ η οποία δείχνει να διατηρεί τα κέρδη των εκλογών της 21 Μαΐου και είσοδο των μικρότερω κομμάτων στη νέα Βουλής κατά τις εκλογές της 15ης Ιουνίου καταγράφουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων

Επτακομματική η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 25 Ιουνίου, εξαιτίας της ανόδου που φαίνεται να έχουν τα κόμματα που έμειναν οριακά εκτός στις προηγούμενες εκλογές, καταγράφουν οι νέες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτο Φαναρά, κόμματα όπως η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται πως θα περάσουν άνετα το όριο του 3%.

Παράλληλα, η ΝΔ δείχνει να παγιώνει τα ποσοστά της στο άνω του 40%, φτάνοντας ακόμα και στο 41%.

«Το σημείο εκκίνησης δείχνει πως η ΝΔ θα κρατήσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης και θα είναι στο 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στα ίδια ποσοστά όπως και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Φαναράς.

«Με αυτά τα δεδομένα η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία με 162 έδρες. Ακόμα και εάν μπουν τα μικρά κόμματα, η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και δεν θα επηρεαστεί. Μπορεί η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Το πρόβλημα εδώ είναι πως η αντιπολίτευση είναι σαν κατακερματισμένο τοπίο», είπε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

«Η Πλεύση παίρνει και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΜέΡΑ25 αλλά και από τον χώρο των μικρότερων αριστερών κομμάτων» συμπλήρωσε ο κ. Φαναράς.

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 3,8% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στις 8,5 μονάδες