ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πώς θα γίνει το ντιμπέιτ - Έξι θεματικές και μια ελεύθερη ερώτηση

Εκλογές 2023: Πώς θα γίνει το ντιμπέιτ - Έξι θεματικές και μια ελεύθερη ερώτηση

Ποια είναι η ημερομηνία του ντιμπέιτ και ποιες είναι οι ερωτήσεις που θα απαντήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

«Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου διεξαγωγής τηλεοπτικής αναμέτρησης (debate) με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, η τηλεοπτική αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

  • 1η Θεματική Ενότητα: Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση
  • 2η Θεματική Ενότητα: Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα
  • 3η Θεματική Ενότητα: Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια
  • 4η Θεματική Ενότητα: Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος
  • 5η Θεματική Ενότητα: Περιβάλλον – Ενέργεια
  • 6η Θεματική Ενότητα: Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Επιπλέον, προτάθηκε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες δημοσιογράφους να υποβάλουν μία ερώτηση ελεύθερης επιλογής προς κάθε πολιτικό αρχηγό.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 14:00, παρουσία εκπροσώπου των δημοσιογράφων που θα οριστεί από τα έξι τηλεοπτικά δίκτυα, προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω πρόταση και να οριστικοποιηθούν οι όροι διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών».

Σχετικές ειδήσεις