ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Νέο μπλόκο στον Ηλία Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο

Εκλογές 2023: Νέο μπλόκο στον Ηλία Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο
eurokinissi

Νέες εξελίξεις για τον Ηλία Κασιδιάρη και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

Αρνητική ήταν η απάντηση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, αφού «έκοψε» τον συνδυασμό ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία».

Στο συνδυασμό συμμετείχε ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό, ο Ηλίας Κασιδιάρης να προβεί σε στήριξη συγκεκριμένου κόμματος.

Μόλις 32 από τα συνολικά 44 κόμματα και συνδυασμούς που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 πέρασαν από τον Άρειο Πάγο και θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων Πολιτών.

Εκτός εκλογικής μάχης θα βρεθεί και πάλι , ο συνδυασμός «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον οποίο συμμετείχε και ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, αφού το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου έβαλε «μπλόκο» στη συμμετοχή του. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, είναι πιθανό καταδικασμένος ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης να προβεί σε στήριξη συγκεκριμένου κόμματος.

Συνολικά κόπηκαν 12 υποψηφιότητες και στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία φαίνεται πως ήταν η αποτυχία ολοκλήρωσης της συμμετοχής τους μέσω της πλατφόρμας στο στάδιο καταχώρησης των υποψηφίων τους.

Η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη

«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση», ανέφερε αρχικά ο Ηλία Κασιδιάρης.

» Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία», συμπλήρωσε ο κ. Κασιδιάρης.

Σχετικές ειδήσεις