ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Τσίπρας για αποπομπή Πνευματικού: Τον έθεσε εκτός γιατί φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο

Εκλογές 2023 - Τσίπρας για αποπομπή Πνευματικού: Τον έθεσε εκτός γιατί φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκτός τον κ. Πνευματικό πολύ αργά».

Για την αποπομπή του Σπύρου Πνευματικού από τη ΝΔ τοποθετήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκτός τον κ. Πνευματικό πολύ αργά, μετά τη δική μου τοποθέτηση χθες το βράδυ και την συνέντευξη Τύπου. Και το έκανε ακριβώς επειδή φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο».

Παράλληλα, σημείωσε πως «δεν αρκεί, που τον άφησε εκτός. Γι' αυτό προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να έρθουμε οι δυο μας σε μια δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση, για να συζητήσουμε το σχέδιό μας για την Υγεία. Για να μας πει ποιο είναι το σχέδιό του και το αληθινό του πρόγραμμα».

ΣΥΡΙΖΑ για Σπύρο Πνευματικό: «Προσχηματική η συγγνώμη του»

Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν προεκλογικά τον Άγιο Σάββα, ο κ. Πνευματικός μιλούσε για επιλογή καρκινοπαθών ασθενών που θα μείνουν στη ζωή στη βάση του κόστους θεραπείας.

Η ανατριχιαστική του δήλωση δεν απασχόλησε καθόλου τη Νέα Δημοκρατία, γιατί απλά επιβεβαίωσε την αντίληψη που έχει για το ΕΣΥ: Συρρίκνωση και μείωση δαπανών σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και των φορολογουμένων.

Αφού πέρασε μισή μέρα όπου ο κ. Πνευματικός προκάλεσε πόνο, θυμό και φόβο σε ασθενείς και τις οικογένειές τους, βγήκε να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη, μήπως και καλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών.

Κατά τα άλλα συνεχίζει ακάθεκτος να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά η έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης τρομάζει περισσότερο από την ίδια τη δήλωσή του».

Κυριάκος Μητσοτάκης για την αποπομπή του Σπύρου Πνευματικού

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αιδηψό, ανακοίνωσε ότι ο Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Πνευματικός, επανέλαβε ότι τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν, επιβεβαιώνοντας την απόφασή του να αποσυρθεί και να παραδώσει την έδρα του σε περίπτωση εκλογής.

Σχετικές ειδήσεις