ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Κικίλιας: «Θα συνεχίσουμε με μεγάλες μεταρρυθμίσεις - Η Υγεία πρώτη προτεραιότητα»

Εκλογές 2023 - Κικίλιας: «Θα συνεχίσουμε με μεγάλες μεταρρυθμίσεις - Η Υγεία πρώτη προτεραιότητα»
Ο Βασίλης Κικίλιας

Ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθήνας και πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξή του στο Action και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Δημήτρη Τάκη.

Για τις επερχόμενες εκλογές, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και τις άμεσες παρεμβάσεις που έγιναν στα πρώτα κύματα, προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθήνας και πρώην υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Action και στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Δημήτρη Τάκη.

Όπως τόνισε, το 2019 ως υπουργός Υγείας παρέλαβε ένα σύστημα υγείας με σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα ως απόρροια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των δημοσιονομικών πολιτικών λόγω των μνημονίων που είχαν προηγηθεί. Παρόλα αυτά, σημείωσε ο κ. Κικίλιας, το ΕΣΥ τα κατάφερε τη στιγμή που κραταιά υγειονομικά συστήματα άλλων χωρών κατέρρεαν υπό το βάρος της Covid-19.

«Νοσηλεύσαμε τους πάντες, πήραμε κλίνες από τις ιδιωτικά θεραπευτήρια και τα στρατιωτικά νοσοκομεία, rebrandάραμε τον ΕΟΔΥ, ο οποίος με τις κινητές μονάδες του έκανε testing σε όλη τη χώρα, κάναμε πάνω από 15.000 προσλήψεις, εν κινήσει υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, κρατήσαμε όρθιο το ΕΣΥ και την ελληνική κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε δε, ότι όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες χώρες (πχ Ηνωμένο Βασίλειο) οι μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας δεν είναι εύκολες και απαιτούν πολλά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν.

«Στην επόμενη τετραετία θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του ΕΣΥ με έμφαση στα ΤΕΠ, στο ΕΚΑΒ, στις κτιριακές υποδομές, στη ψηφιοποίηση και στις νέες τεχνολογίες και φυσικά στο ανθρώπινο δυναμικό με 10.000 προσλήψεις. Η Υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία και αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι είναι πλήρως κοστολογημένο (9,1 δις), συνεκτικό και περιλαμβάνει κομβικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες της χώρας και για αυτό επιδοκιμάστηκε στις πρώτες εκλογές.

«Αποδείχθηκε η πίστη του κόσμου στο πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη, σε έναν ηγέτη που υλοποίησε το πρόγραμμά του και θα συνεχίσει να το κάνει: Με περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών, παραπάνω αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στην υγεία, στην παιδεία και στο κοινωνικό κράτος με στόχο την ευημερία και την πρόοδο της χώρας», δήλωσε ο Β. Κικίλιας.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023 - Βασίλης Κικίλιας: «Η κοινωνία απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Βασίλης Κικίλιας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να μειώνει φόρους»

Κικίλιας: «Η ΝΔ μιλά με όραμα και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποια στελέχη του θα βγαίνουν στα κανάλια»