ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Ήξερε τα πάντα στη Θράκη και τους κρατάει

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Ήξερε τα πάντα στη Θράκη και τους κρατάει
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Σφοδρή προσωπική επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα τεκταινόμενα στη Θράκη- Ήξερε, ξέρει και τους κρατάει ισχυρίζεται ο αρχηγός της ΝΔ για το ρόλο των μουσουλμάνων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ

Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να βάζει πλέον στο κάδρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη Νέα Δημοκρατία σηκώνουν πολύ ψηλά το θέμα με τη δράση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη και βάζουν πλέον ξεκάθαρα στο κάδρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που δεν τους αποσύρει από τα ψηφοδέλτια. Η Πειραιώς μάλιστα επιμένει ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ότι γνώριζε για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη αλλά επέλεξε να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία και να τους αφήσει στα ψηφοδέλτια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ίδιος θα θέσει το θέμα της για δράση του τουρκικού προξενείου, στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αυτές οι πρακτικές δεν ειναι ανεκτές και πρέπει να σταματήσουν...

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές» και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση της Ροδόπης και την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, «σε αυτές τις εκλογές υπήρξαν σαφέστατες παρεμβάσεις υπέρ υποψηφίων με μηνύματα "ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο" για δύο βουλευτές».

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι οι απαντήσεις που δίνει ο κύριος Τσίπρας επί του θέματος είναι ανεπαρκής, ενώ όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλεί μεγάλη εντύπωση η αφωνία των συγκεκριμένων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο αυτοί βουλευτές δεν έχουν πει καμία κουβέντα; Τους ζητώ το ελάχιστο, να πούνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική μειονότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ.

«Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι τα ζητήματα Εθνικής ασφάλειας και οι αναφορές περί τουρκικής μειονότητας αποτελούν κόκκινη εθνική γραμμή για όλους και ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε αυτή τη γραμμή.

Σε δήλωσή του ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά. Ανακατεύοντας και δυσφημώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι και την ΕΥΠ που έχει κρίσιμο και διαχρονικό ρόλο στα μειονοτικά ζητήματα εδώ και δεκαετίες.

Αντί να πετάει, λοιπόν, την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοί του πρέπει να απαντήσουν σε ένα και μόνο ερώτημα: εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας;».