ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Τελεσίγραφο Μητσοτάκη: Να μην ράβει κανείς υπουργικό κοστούμι

Εκλογές 2023 - Τελεσίγραφο Μητσοτάκη: Να μην ράβει κανείς υπουργικό κοστούμι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να μην ράβουν υπουργικό κοστούμι - Τι είπε για τις εκλογές, τις συντάξεις και τους φόρους

«Μην προεξοφλούμε το εκλογικό αποτέλεσμα», επανέλαβε στη συνέντευξή του στην εκπομπή Live News στο MEGA ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα, παρά τα δημοσιεύματα στον Τύπο για τη νέα κυβέρνησή του σε περίπτωση που η ΝΔ λάβει την αυτοδυναμία, έστειλε το μήνυμα: «Να κάνουν κράττει όσοι προεξοφλούν υπουργικές θέσεις».

Αναφερόμενους στους μισθούς στην Ελλάδα, τόνισε: «Είναι χαμηλοί οι μισθοί, το αναγνωρίζω». Μάλιστα, έστειλε το μήνυμα στους επιχειρηματίες: «Πληρώστε παραπάνω και θα βρείτε εργαζομένους». Τόνισε ακομη ότι ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί από τα 1.040 ευρώ στα 1.200 ευρώ.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, τονίζοντας ότι μπορεί να φτάσει στα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας. Αναφερόμενος στις συντάξεις, είπε: «Θα δουν νέα αύξηση το 2024 οι συνταξιούχοι, ακόμη και οι ρηγμένοι της προσωπικής διαφοράς».

«Έχουμε δεσμευτεί για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «υπάρχει σχέδιο για μόνιμες μειώσεις στον ΦΠΑ την επόμενη 4ετία».

«Σκοπός η σταδιακή αύξηση των εργαζομένων στην Υγεία», είπε και τόνισε ότι υπάρχουν προκηρύξεις που «τρέχουν» για νοσηλευτές, καθώς εκεί υπάρχουν ελλείψεις. Αναφερόμενος ακόμη στις προσλήψεις, είπε ότι θα γίνονται «αλλιώς» μέσω ΑΣΕΠ, τονίζοντας όμως ότι αυτές θα γίνονται με γρήγορες διαδικασίες. «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι προσλαμβάνουμε τον σωστό άνθρωπο στη σωστή θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε: «Στόχος μας η σύσταση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με αυστηρές προδιαγραφές και κρατικό έλεγχο». Επανέλαβε ότι «δίνεται έμφαση στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

«Καταφέραμε να βγάλουμε τους μπαχαλάκηδες από τα πανεπιστήμια», είπε ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ιδιωτικοποιηθεί το νερό», τονίζοντας ότι θα επιστρέψει τις εταιρείες αυτές στον έλεγχο του κράτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε περίπτωση που λάβει η ΝΔ την αυτοδυναμία, η ορκωμοσία θα οριστεί με διαδικασίες fast track. Τόνισε μάλιστα ότι «το νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσε».

Αναφερόμενος στα της Τουρκίας είπε: «Θα μιλήσω με τον Ερντογάν για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου». «Απέχουμε από μια ισχυρή ακροδεξιά στην Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα κόμματα δεν θα αντέξουν στον χρόνο.

Ανέφερε ακόμη ότι «υπήρχε συνειδητή προσπάθεια καπήλευσης του θρησκευτικού συναισθήματος», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα μας. «Πιστεύω σε ένα κράτος που πρέπει να είναι ισχυρό, να παρεμβαίνει αλλά να δίνει και χώρο στην οικονομία να αναπτύσσεται».

«Έχουμε δει τα χειρότερα με τον πληθωρισμο αλλά δεν έχει λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η λύση στην ακρίβεια δεν είναι το Market Pass αλλά η ενίσχυση του εισοδήματος και της αγοράς».

Σχετικές ειδήσεις