ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Μάθε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζεις - Αλλαγές λόγω Πανελληνίων

Εκλογές 2023: Μάθε σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζεις - Αλλαγές λόγω Πανελληνίων

Με λίγα μόλις κλικ μπορείς να μάθεις σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζεις. Προσοχή! Κάποια εκλογικά τμήματα έχουν αλλάξει λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα

Κάποια σχολεία, τα οποία στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν εκλογικά κέντρα, τώρα είναι εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές που εξετάζονται στα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Έτσι στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής 25 Ιουνίου, θα υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στα εκλογικά τμήματα.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή «Μάθε πού ψήφιζεις», οι πολίτες μπορούν να βρουν το σημείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην κάλπη αυτής της Κυριακής.

Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο δέκα (10) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους του νομού.