ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποιο σχολείο ψηφίζω; Το εκλογικό κέντρο σας με λίγα κλικ στην οθόνη σας

Σε ποιο σχολείο ψηφίζω; Το εκλογικό κέντρο σας με λίγα κλικ στην οθόνη σας
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Εκλογικό κέντρο: Η απάντηση στο «πού ψηφίζω» με λίγα κλικ στην οθόνη σας.

Από το πρωί της Κυριακής (25/6), στις 7:00, άνοιξαν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές και οι Έλληνες πολίτες αναζητούν το εκλογικό κέντρο τους προκειμένου να ψηφίσουν έτσι ώστε να ψηφίσουν και να αναδείξουν την κυβέρνηση της πρώτης τετραετίας.

Η απάντηση δίνεται εύκολα μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσα από το mpp.ypes.gov.gr, ο πολίτης εισάγει τα στοιχεία του και έτσι βρίσκει επακριβώς το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένος έτσι ώστε να ψηφίσει στις εκλογές 2023.

Ακόμα και αν ο πολίτης δεν θυμάται τον ειδικό εκλογικό αριθμό του, συμπληρώνοντας το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το όνομα μητρός θα του επιστραφούν επακριβώς όλα τα αποτελέσματα. Έτσι, με μερικά κλικ πληροφορείται κανείς και τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό αλλά και τον κωδικό του Εκλογικού Διαμερίσματος. Το Εκλογικό Τμήμα αναγράφεται λεπτομερώς και μάλιστα παρέχεται η δυνατότητα να το βρει κανείς και στον χάρτη πατώντας πάνω στη σχετική ένδειξη.

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε με 4 κλικ:

  • Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/
  • Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.
  • Εναλλακτικά - εφόσον το θυμάστε - συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
  • Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.