ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Η ισχυρή πεντάδα στο Μέγαρο Μαξίμου - Ο στενός πυρήνας συνεργατών του Μητσοτάκη

Εκλογές 2023: Η ισχυρή πεντάδα στο Μέγαρο Μαξίμου - Ο στενός πυρήνας συνεργατών του Μητσοτάκη
Newsbomb.gr

Εκλογές 2023: Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε σαρωτική νίκη και εξασφάλισε αυτοδυναμία. Το Newsbomb.gr αναλύει τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από αύριο (26/6), ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, σηκώνουν τα μανίκια, όπως ο ίδιος είπε στην πρώτη του δήλωση μετά τη σαρωτική νίκη στις εκλογές που εξασφάλισε στο κόμμα του την αυτοδυναμία με 157 έδρες. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη καταλήξει στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, αλλά και στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του.

Η «ισχυρή πεντάδα» που θα πάρει θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, αναμένεται να αποτελείται από τους κ. Άκη Σκέρτσο, Παύλο Μαρινάκη, Γιάννη Μπρατάκο, Σταύρο Παπασταύρου και Μάκη Βορίδη.

O κ. Σκέρτσος θα διατηρήσει τον ρόλο του υπουργού Επικρατείας, όπως αντίστοιχα ίδιο τίτλο θα φέρει και ο κ. Παπασταύρου. Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, θα είναι επίσης υπουργός Επικρατείας αλλά με κοινοβουλευτικό έργο.

Στον στενό πυρήνα των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, εντάσσεται προφανώς και ο κ. Μπρατάκος, ο οποίος θα επιστρέψει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού. Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ παράλληλα καρπώνεται τα «credits» για την προεκλογική εκστρατεία την οποία οργάνωσε μαζί με τα άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.