ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Κυβέρνηση: Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Κωστής Χατζηδάκης

Νέα Κυβέρνηση: Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο Κωστής Χατζηδάκης
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Νέα Κυβέρνηση: Ο Κωστής Χατζηδάκης μετακινήθηκε από το υπουργείο Εργασίας σε αυτό των οικονομικών.

Η νέα κυβέρνηση ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (26/6) από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Μια από τις μετακινήσεις που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν αυτή του Κωστή Χατζηδάκη από το Εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Χατζηδάκης θα έχει αναπληρωτή υπουργό τον Νίκο Παπαθανάση, ενώ υφυπουργοί ορίστηκαν οι Χάρης Θεοχάρης και Θάνος Πετραλιάς.

Ποιος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης (Ρέθυμνο, 20 Απριλίου 1965) είναι Έλληνας πολιτικός, δικηγόρος καιβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β1' Αθηνών. Διατέλεσε ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από το 2021 μέχρι το 2023. Είναι ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Χατζηδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο στις 20 Απριλίου του 1965, μεγάλωσε στον Άγιο Ιωάννη Μυλοποτάμου και τελείωσε το Λύκειο Περάματος Ρεθύμνου και κατάγεται από πολιτική οικογένεια. Το 1983 εισήχθη στη Νομική Σχολή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Κεντ (Αγγλία), ενώ είναι δικηγόρος στο επάγγελμα.

Έχει παντρευτεί τη γιατρό, πρώην στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πόπη Καλαϊτζή. Μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Γιάννη.