ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κυβέρνηση: Task force στο Μαξίμου - Τα πέντε πρόσωπα

poulen

Νέα κυβέρνηση: Ποιοι είναι οι πέντε της «ομάδας κρούσης» για τις δύσκολες αποστολές

Μία ομάδα 5 ανθρώπων που θα βρίσκεται στα Μέγαρο Μαξίμου θα διαχειρίζεται τα σοβαρά θέματα και θα αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές.

Πρόκειται για τρεις υπουργούς Επικρατείας, τον Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Μάκη Βορίδη.

Την πεντάδα συμπληρώνουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος και Παύλος Μαρινάκης που αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά φαίνεται πως θα κρατήσει και τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος είναι ο Παύλος Μαρινάκης, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Παύλος Μαρινάκης (Πάτρα, 12 Μαρτίου 1988) είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικό στέλεχος, που υπηρετεί ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Ιούνιο του 2023. Παράλληλα, διατελεί ως Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 2021.

Διετέλεσε πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ), από το 2019 έως το 2022.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 2010 εργάζεται σαν δικηγόρος με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο και διατηρεί δικό του δικηγορικό γραφείο.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Κατερίνα Μαχαιριώτη.

Ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε έντονα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής. Στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ το 2016 εξελέγη στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής και έως το 2019 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης. Στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τον Οκτώβριο του 2019 υπήρξε ο μόνος υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου, την υποψηφιότητα του οποίου υπέγραψε το 87% των σύνεδρων.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος - Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Παραμένει στη θέση που είχε και στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο Γιάννης Μπρατάκος, ως ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, καθώς το έργο του κρίθηκε άκρως επιτυχημένο.

Ο Γιάννης Μπρατάκος, γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Είναι γιος του πολιτικού της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Άγγελου Μπρατάκου. Σπούδασε Μηχανική Παραγωγή και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι στη Μεγάλη Βρετανία. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη Πολιτική Οικονομία στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Λονδίνου (London School of Economics), λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (MS) το 1995. Εργάστηκε στην εταιρεία λογισμικού SAP από το 1995 έως το 1999. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Πληροφορικής "DD SYNERGY" από το 1999, στην οποία διετέλεσε ως διευθύνων σύμβουλος, από το 1999 έως το 2021.

Επιπρόσθετα, διατέλεσε ως μη-εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρείας "CAPE CONSULTING". Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρείας Ανάπτυξης & Προόδου του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE.

Τον Ιανουάριο του 2019, ύστερα από απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε ως Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούλιο του 2019, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών της Νέας Δημοκρατίας. Ανέλαβε ύστερα από ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού, στις 5 Αυγούστου 2022, ύστερα από την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, από το αξίωμα. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, ορκίστηκε ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Το προφίλ του Σταύρου Παπασταύρου

Τα καθήκοντα του υπουργού Επικρατείας αναλαμβάνει ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Ο Σταύρος Παπασταύρου γεννήθηκε το 1967, είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και δικηγόρος. Ήταν στέλεχος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, ΟΝΝΕΔ, τη δεκαετία του 1990 και αποτέλεσε γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κατά την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015 επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, την περίοδο αυτή του δόθηκε δραστήριος ρόλος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για το δημόσιο χρέος, καθώς αναφέρεται ως ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς.

Σχετικές ειδήσεις