ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έπιασε δουλειά η νέα κυβέρνηση: Από νωρίς το πρωί στα γραφεία τους οι υπουργοί

Έπιασε δουλειά η νέα κυβέρνηση: Από νωρίς το πρωί στα γραφεία τους οι υπουργοί

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «σήκωσε μανίκια» από νωρίς το πρωί, μια ημέρα μετά την ορκωμοσία της - Τα πρώτα λόγια των «γαλάζιων» υπουργών

Έπειτα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, υπουργοί και υφυπουργοί έχουν πιάσει ήδη δουλειά καθώς από νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρίσκονται στα γραφεία τους.

Λίγο πριν το πρώτο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11, οι υπουργοί παρέλαβαν με κάθε επισημότητα τα χαρτοφυλάκιά τους και έθεσαν μέσα από τις δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους, τους στόχους για την επόμενη τετραετία.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο νέο τους πόστο ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε κατά την είσοδό του στο Υπουργείο στις 07:30 το πρωί πως: «Πρώτη προτεραιότητα να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα εκπαίδευσης για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά και να υπάρχει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στην αγορά. Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».


Παράλληλα, η νέα Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως είπε καταφθάνοντας στο γραφείο της: «Ο στόχος μας είναι ένας, πως θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πως θα αναβαθμίσουμε το δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και με απώτερο στόχο πως ο πολίτης εν τέλει, θα λαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες, ποιοτικές, πιο γρήγορα, όλα προς όφελος του πολίτη. Η λέξη εδώ πέρα είναι ''πολίτης''».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον οποίο μάλιστα δεν... αναγνώρισαν ανέφερε πως: «Να δούμε τα έργα τα οποία τρέχουν, δεν πρέπει να καθυστερήσουμε τίποτα από τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και από εκεί και πέρα αυτό που πραγματικά με νοιάζει είναι να δω τι είναι αυτό το οποίο ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, πέρα από αυτά τα οποία – σχεδόν όλα – έκανε ο Κ. Πιερρακάκης και ο Θ. Λιβάνος, να δούμε και όλα τα υπόλοιπα, παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης, ταλαιπωρίας, γραφειοκρατίας. Θέλει δουλειά, δεν είναι εύκολο, και για εμένα παρότι είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός, θέλει δουλειά.


Ο νέος Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε με τη σειρά του: «Πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα».

«Έχουμε το ζήτημα το στεγαστικό, τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια που πολλά έχουν φτάσει στη τελική φάση έγκρισης, άρα πρέπει να πατήσουμε το κουμπί για να μπορέσουν να έρθουν τα δάνεια, τα σημαντικά εγχειρήματα, το panic button, όλα τα καινούρια project τα οποία τρέχουν», δήλωσε με τη σειρά της η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αναλαμβάνει το νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και έδωσε έμφαση στην αμεσότητα των κινήσεων και εξελίξεων στο συγκεκριμένο Υπουργείο.

Τόνισε πως στόχος είναι η: «Πλήρης εναρμόνιση επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής» και πως μια σημαντική πτυχή του νέου Υπουργείου είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού

Στο υπουργείο του από νωρίς και ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Ξεκινάμε με ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς, στελέχη του υπουργείου, έχουμε υπουργικό συμβούλιο, στις 17:00 θα έρθει ο πρωθυπουργός για να κάνουμε μια γενική συζήτηση για την πορεία της οικονομίας και τις προτεραιότητες και προχωράμε. Δεν μου είναι άγνωστο ούτε το υπουργείο, ούτε το κτίριο, έχω χειριστεί μια σειρά από τομείς που είναι σαφείς με το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, να δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και στην πολιτική μας να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας και τους ευάλωτους, την διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι στις 17:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις