ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογή αρχηγού τον Σεπτέμβριο από τη βάση - Ο Σωκράτης Φάμελλος πρσωρινά επικεφαλής της ΚΟ

syriza

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ η μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο γύρους, από τη βάση του κόμματος αν κι εφόσον χρειαστεί, στο Διαρκές Συνέδριο, προς τα τέλη Αυγούστου, πριν από τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Το σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να κατατεθούν οι υποψηφιότητες. Το έκτακτο συνέδριο προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο.

Επίσης αποφασίστηκε να οριστεί προσωρινά επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλοςμε διευθυντή τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και γραμματέα τον Διονύση Καλαματιανό.

Για τη θέση του αντιπροέδου της Βουλής θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη και κοινοβουλευτικοί εκρόσωποι οι: Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Σπίρτζης: Θα παρατηρηθώ από μέλος της Πολιτικής Γραμματείας - Να παραιτηθούν όλα τα μέλη της και να εκλεγούν νέα

Την άποψη ότι θα πρέπει να παραιτηθούν όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και οι δύο Γραμματείς του κόμματος, κατέθεσε στα όργανα του κόμματος, αλλά και κατά την έξοδο του από το κτήριο της Αγίου Κωνσταντίνου, ο Χρήστος Σπίρτζης. «Θεωρώ απαράδεκτο να κάμε να εκλογή μέσα στον Αύγουστο χωρίς να έχουν τοποθετήσει οι υποψήφιοι σε μετά σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο πρώην υπουργός. «Αυτά πρέπει να συζητούνται αναλυτικά, οι υποψήφιοι να ότι αναλυτικά τις θέσεις τους στα εθνικά θέματα, στο μοντέλο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, στη φορολόγηση, στο ασφαλιστικό και μεταναστευτικό», συμπλήρωσε στη συνέχεια. Υποστήριξε, επίσης, πως «θεωρώ απαράδεκτο να μην εκλέξει η Κεντρική Επιτροπή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία. Το προηγούμενο όργανο είναι επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και δεν απηχεί τους συσχετισμούς μέσα στο κόμμα. Στην Κεντρική Επιτροπή θα παραιτηθώ από την Πολιτική Γραμματεία. Και θεωρώ αυτονόητη ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτά τα οργανα πρέπει να κάνουν το ίδιο».

Απόντες Τσίπρας - Τζανακόπουλος

Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η επίθεση Τζανακόπουλου στον Ρήγα επιχειρήθηκε να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο απορρίφθηκε και όπως όλα δείχνουν θα λυθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις