ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εισήγηση για εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο - «Κλειδώνει» του Φάμελλου για επικεφαλής της ΚΟ

syriza
ΑΡΧΕΙΟ/INTIME

Τρεις προτάσεις για τον χρόνο εκλογής του νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ 

Σε μαραθώνια εξελίσσεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επιδιώκεται να καταρτιστεί το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου με πιο άμεση ωστόσο την ανάγκη εκπροσώπησης του κόμματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ενόψει των προγραματικών δηλώσεων την προσεχή εβδομάδα.

Μετά την άρνηση της Όλγας Γεροβασίλη να αναλάβει προσωρινά επικεφαλής της ΚΟ, οι πληροφορίες θέλουν να οριστικοποιείται για τη θέση ο Σωκράτης Φάμελος, με γραμματέα τον Διονύση Καλαματιανός.

Η κα Γεροβασίλη προτείνεται ωστόσο για αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους

Το χρονοδιάγραμμα

Όπως όλα δείχνουν φάινεται να «περνάει» η πρόταση της γραμματέως Ράνιας Σβίγγου για συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Ιουλίου, τέλη Αυγούστου διαρκές Συνέδριο και μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου η εκλογή προέδρου από τη βάση.

Ωστόσο πέρα από την επίσημη εισήγηση, στο τραπέζι έχουν πέσει άλλες δύο προτάσεις.

Μία για εκλογή αρχηγού τον Ιούλιο και μία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή μετά τη 2η Κυριακή του Οκτωβρίου, κάτι που απομακρύνει το σενάριο για νεο αρχηγό πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Απόντες Τσίπρας - Τζανακόπουλος

Από την συνεδρίαση απουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η επίθεση Τζανακόπουλου στον Ρήγα επιχειρήθηκε να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο απορρίφθηκε και όπως όλα δείχνουν θα λυθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις