ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αναταράξεις στην Κουμουνδούρου - Εκτός κούρσας διαδοχής ο Τεμπονέρας με αιχμές

Διονύσης Τεμπονέρας
Eurokinissi

«Δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω σε καμία διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από μια διαδικασία που δε με βρίσκει σύμφωνο», αναφέρει ο Διονύσης Τεμπονέρας

Με μετωπικές κόντρες συνεχίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ ο διάλογος για την επόμενη ημέρα, με τη σύγκρουση Τεμπονέρα - Καρτερού να ξεχωρίζει. Την ίδια στιγμή, την απόφασή του να κάνει πίσω από τη διαδικασία εκλογής ανακοίνωσε στα «Παραπολιτικά» ο Διονύσης Τεμπονέρας.

«Δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω σε καμία διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από μια διαδικασία που δε με βρίσκει σύμφωνο. Είμαι σαφής. Δε θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος. Αυτό εννοώ».

Η στάση του προκάλεσε την οργή του δημοσιογράφου της «Αυγής», Θανάση Καρτερού, που μέσα από την εφημερίδα αναφέρει:

«Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα είναι η σοφία όσων τα ήξεραν και δεν τα έλεγαν, τα έλεγαν και δεν τους άκουγαν, φυσούσαν το γιαούρτι ενώ καίγονταν στον ‘χυλό’. Όσων δηλώνουν παρόντες στις διεργασίες, μόνο εφόσον συντελέσουν σε ό,τι συμβαδίζει με τις δικές τους θέσεις και αρχές. Συνταγή που μετατρέπει σίγουρα μια δυσκολία σε κρίση και μια κρίση σε εμφύλιο».

Παραιτείται η Ρένα Δούρου από την ασυλία της

Μέσα σε αυτό το κλίμα, αίσθηση δημιουργεί και η απόφαση της Ρένας Δούρου να ζητήσει την άρση της ασυλίας της κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα στην εκλογική μάχη.

«Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και των δικαιωμάτων που μου δίνει ο Κανονισμός της Βουλής».

Το παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου, η οποία, όπως είπε, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε τάχιστα να χορηγηθεί η σχετική άδεια για την απρόσκοπτη πλέον συνέχιση της διεξαγόμενης δίκης για την πυρκαγιά στο Μάτι», αναφέρει το in.gr σε άρθρο του.

Παράλληλα, η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι» και μεταξύ των τάσεων, με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» να αποκαλύπτουν ένα ηλεκτρισμένο παρασκήνιο για την εκλογή της Θεοδώρας Τζάκρη.

«Η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη, πέρασε από σκληρή δοκιμασία, για να εγκριθεί τελικά η τοποθέτησή της στη θέση της κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου του κόμματος και αυτό γιατί τα μέλη της ‘Ομπρέλας’ είχαν ξεσηκωθεί απέναντί της δίνοντας ρεσιτάλ μνησικακίας. Γιατί πρόβαλαν βέτο; Επειδή η Θ. Τζάκρη πριν από αρκετό καιρό είχε γράψει ένα άρθρο εναντίον τους».

Στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας μετά από 14 χρόνια παραχώρησε και τυπικά τη θέση του στον Σωκράτη Φάμελλο που είναι ο μεταβατικός πρόεδρος της ΚΟ.