ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη Κικίλια με ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη Κικίλια με ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη με αντικείμενο την ενημέρωση αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από ΑΔMHE και ΔΕΔΔΗΕ με στόχο τη μείωση κίνδυνου έναρξης πυρκαγιών από δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και ελαχιστοποίησης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών από τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και ζήτησε να υπάρχει συντονισμός, καθώς και συνεχής και άμεση επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο κ. Τουρνάς υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να προχωρούν απρόσκοπτα οι εντατικοί καθαρισμοί και τα κλαδέματα κατά μήκος και πλευρικά των δικτύων με στόχο τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης για την αποφυγή αλλά και την καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκαν στους παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην έναρξη πυρκαγιών και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική στην προσπάθεια κατάσβεσης κοντά σε περιοχές με πυλώνες υπερυψηλής τάσης.

Από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, όπως καθαρισμοί, κλαδέματα δέντρων, ασφαλτοστρώσεις κοντά σε πυλώνες κλπ, προκειμένου τα δίκτυα να εμπλέκονται όσο το δυνατόν λιγότερο στην εκδήλωση πυρκαγιών, να μην αποτελούν εμπόδιο στις προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και να αποφεύγεται ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στις πληττόμενες περιοχές.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο επιτελάρχης ΑΠΣ αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο προϊστάμενος Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, ο διευθυντής σχεδιασμού της ΓΓΠΠ Δημήτρης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανούσος Μανουσάκης, ο γενικός διευθυντής ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μανιάτης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο γενικός διευθυντής Λειτουργίας & Εκμετάλλευσης Δικτύου Περιφερειών και αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Ευστράτιος Ζάχαρης, η διευθύντρια Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Βασιλική Νταλή και ο διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας Γεώργιος Αθανασιάδης.