ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Σωκράτης Φάμελλος για την προεδρία

Σωκράτης Φάμελλος
Intime News

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους επίδοξους μνηστήρες του προεδρικού θώκου, με την Έφη Αχτσιόγλου να μην αποκλείεται να είναι και η πρώτη που θα ανοίξει τα χαρτιά της εντός των επόμενων ημερών και πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ στις 15 Ιουλίου.

Με το «καλημέρα» στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε τις προθέσεις του για μια σκληρή αντιπολίτευση και αυτό φάνηκε και από την ομιλία του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις μέσα στο κόμμα.

Απόντος του Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά από την ΚΟ, ο Νίκος Παππάς ήταν και ο πρώτος που πήρε τον λόγο στη νέα Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθισμένος ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον νέο πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, σηκώθηκε για να παρέμβει επί της διαδικασίας.

«Συνήθως οι χρόνοι ξεφεύγουν από τις πάμπολλες τοποθετήσεις των υπουργών. Θα θέλαμε να επιδείξουν εγκράτεια τα μέλη της κυβερνήσεως», ανέφερε.

Η κίνηση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ήταν για πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα πρώτο ηχηρό παρών στη μετά Τσίπρα εποχή, προλαβαίνοντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος ανέβηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο βήμα της Βουλής για να δηλώσει κι εκείνος παρών στην κούρσα της διαδοχής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε από την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να βγει από την κρίση αλλά η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να χρειάζεται μια δυνατή Αριστερά. Θέλω να δώσω μια υπόσχεση ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα θα είναι εδώ να παλεύει», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Φάμελλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τους επίδοξους μνηστήρες του προεδρικού θώκου, με την Έφη Αχτσιόγλου να μην αποκλείεται να είναι και η πρώτη που θα ανοίξει τα χαρτιά της εντός των επόμενων ημερών και πριν τη συνεδρίαση της ΚΕ στις 15 Ιουλίου.

Η κα Αχτσιόγλου φαίνεται πως έχει το προβάδισμα ανάμεσα στους υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο. Αντιμαχόμενες και αντικρουόμενες τάσεις, βλέπουν πρόσωπα να μετακινούνται προς τη μία ή την άλλη θέση, αλλάζοντας τις ισορροπίες. Γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται πως συγκεντρώνονται ευρύτερες τάσεις από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσημη πρώτη του Σωκράτη Φάμελλου στο τιμόνι της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύτηκε με άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και με πολύ θετικά σχόλια από την πλευρά των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ίδιο να κλείνει εν τη γενέσει τους τα σενάρια υποψηφιότητάς του.

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως ο κ. Φάμελλος έχει κόψει κάθε πιθανότητα για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τη διαδοχή.