ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέργιος Καλπάκης: Αυτός είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στέργιος Καλπάκης: Αυτός είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Στέργιος Καλπάκης: Ανακοινώθηκε επίσημα ο νέος εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Την θέση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει και επίσημα ο Στέργιος Καλπάκης.

Από τη μέρα, που «χήρεψε» η θέση, ουσιαστικά πολύ πριν την επίσημη παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου, ο Στέργιος Καλπάκης είναι αυτός που «τρέχει» με επιτυχία τα θέματα επικαιρότητας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καλπάκης ήταν έως τώρα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ, της οποίας είχε διατελέσει γραμματέας. Κατάγεται από τη Βέροια.

Χαίρει εκτίμησης από όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βιογραφικό του Στέργιου Καλπάκη

Ο Στέργιος Καλπάκης κατάγεται από τη Βέροια. Είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής.

Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπλοκή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας, με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Η πολιτική και κοινωνική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια όπου διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε τοπικό επίπεδο σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και στις δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Βέροιας.

Συμμετείχε στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Ημαθίας. Τον Ιούνιο του 2015, στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Συμμετείχε στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στη συνέχεια στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, απ' όπου αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Έχει ενεργή κοινωνική δράση σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, όπως ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης, η διαγενεακή δικαιοσύνη, ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Άνοιξε θέμα διαδικασιών για νέο αρχηγό ο Πολάκης – Συντάχθηκε με τη «γραμμή» Σπίρτζη

Μητσοτάκης από τη Λετονία: «Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ευρωπαϊκό»

Νίκη Κεραμέως: Πριν το κλείσιμο της Βούλής η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων