Ψήφος αποδήμων: Συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει επαφές με όλα τα κόμματα στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων 

Ψήφος αποδήμων: Συνάντηση της Νίκης Κεραμέως με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ
2'

Συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο και Παναγιώτη Δουδώνη θα έχει στις 15:00 της Τρίτης 11 Ιουλίου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο των επαφών για το νομοσχέδιο της ψήφου των αποδήμων.

Σε σχετική ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

Στη διαβούλευση επανακατατέθηκε η ρύθμιση που είχε φέρει πριν ενάμιση χρόνο ο κ. Βορίδης και δεν περιλαμβάνεται η επιστολική ψήφος, που αποτελεί μια στοιχειώδη μέθοδο.

Το ΠΑΣΟΚ είναι παγίως υπέρ της άποψης να διευκολύνεται η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού. Το απέδειξε από την πρώτη στιγμή εξάλλου.

Η Κυβέρνηση οφείλει να συμπεριλάβει στη νομοθετική της παρέμβαση και όλες τις δυσλειτουργίες, που εντοπίστηκαν κατά την εφαρμογή του προηγούμενου αποτυχημένου νόμου της. Δηλαδή να επικαιροποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι, να διευκολύνεται η εγγραφή των πολιτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και να εγγυηθούμε την εύκολη πρόσβαση τους στις κάλπες.

Για παράδειγμα, οι εκλογείς της Λατινικής Αμερικής υποχρεώνονταν να ταξιδέψουν στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών για να ψηφίσουν. Ανάλογα προβλήματα διαπιστώθηκαν στην Ασία και στην Αυστραλία, ενώ όσοι Έλληνες ζουν στα Βαλκάνια έπρεπε να μεταβούν στη Σόφια αν ήθελαν να ψηφίσουν.

Η Κυβέρνηση οφείλει να φέρει έναν νόμο, που θα θεραπεύει όλες τις παθογένειες και όχι προς χάριν πολιτικών εντυπώσεων, να μένουν ξανά ανοιχτά ζητήματα. Προς τι τόση βιασύνη; Απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν πρέπει να καταλήξουμε με νόμους-μπαλώματα. Αλλά να επιδείξουμε τη μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στη συζήτηση με εποικοδομητικές προτάσεις ώστε να μην καταλήξουμε σε άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τους απόδημους Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή