ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης για αυξήσεις ακτοπλοϊκών: Θεωρώ ότι δεν είναι δικαιολογημένες

Παύλος Μαρινάκης για αυξήσεις ακτοπλοϊκών: Θεωρώ ότι δεν είναι δικαιολογημένες

Το θέμα συζητείται σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ εκτιμώντας πως «δεν είναι δικαιολογημένες οι αυξήσεις» καθώς όπως επισήμανε «δεν υφίστανται στον ίδιο βαθμό οι παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όπως τα καύσιμα και δεν βλέπουμε τις αντίστοιχες μειώσεις».

Το θέμα συζητείται σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και το απόγευμα θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ακτοπλόων. Για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ο κος Μαρινάκης δήλωσε πως «Με ένα νόμο και ένα άρθρο ενώνουμε τους Έλληνες σε όλον τον κόσμο. Δεν κάνουμε χάρη σε κανέναν. Τους διευκολύνουμε να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους». Ενώ υπογράμμισε οτι «μιλάμε για τα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους. Δεν παραχωρεί η κυβέρνηση δικαίωμα ψήφου σε κανέναν». «Το νομοσχέδιο για τους ομογενείς πρέπει να ενώσει τα κόμματα και όχι να τα διχάσει» σημείωσε

Γενικότερα για τις τιμές στην αγορά, με αφορμή και την ανακοίνωση του Οικονομικού νομοσχεδίου το μεσημέρι ο κ. Μαρινάκης τόνισε ιδιαίτερα πως «Είναι η ώρα για να ενταθούν οι έλεγχοι στις τιμές» καθώς βαίνει μειούμενος ο πληθωρισμός, με εξαίρεση τον πληθωρισμό στα τρόφιμα και σημείωσε πως «αναμένουμε από τα πεδία στα οποία αυξήθηκαν οι τιμές να έχουμε και αντίστοιχες μειώσεις εφόσον έχουμε μείωση του πληθωρισμού. Θα παρατηρούμε καθημερινά και θα επεμβαίνουμε όποτε χρειάζεται».

Για το οικονομικό νομοσχέδιο που ανακοινώνεται σήμερα ανέφερε πως «έχει στη ρίζα του την φιλοσοφία αύξηση εισοδημάτων για όλους τους πολίτες (οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δούν ενάμιση ίσως και δύο μισθούς αυξημένους, με έμφαση στις θέσεις ευθύνης και στις οικογένειες με παιδιά), αντίστοιχη παρέμβαση είναι η έπτωση φόρου για οικογένειες με παιδιά, περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ 10% επιπλέον στις περιπτώσεις ακινήτων που έχουν ασφαλιστεί ή θα ασφαλιστούν για φυσικές καταστροφές, που εάν το αθροίσει κανείς με την ήδη 35% μείωση του ΕΝΦΙΑ, φτάνουμε στον μισό ΕΝΦΙΑ σε σχέση με πριν το 2019, τις παρεμβάσεις όπως το Market pass, την επιταγή των νέων, καθώς και μια πολύ σημαντική παρέμβαση, αύξηση 8% των επιδομάτων για τα άτομα με αναπηρία.

Πηγή: ΕΡΤ