ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης για τιμές ακτοπλοϊκών: «Γενναία μια έκπτωση του 20%, θέλουμε να δούμε και παραπάνω»

Βαρβιτσιώτης για τιμές ακτοπλοϊκών: «Γενναία μια έκπτωση του 20%, θέλουμε να δούμε και παραπάνω»

«Οι εκπτώσεις που θα καθοριστούν, θα αφορούν τη μέση ελληνική οικογένεια», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για το πακέτο εκπτώσεων που θα προτείνουν οι ακτοπλόοι για τις μετακινήσεις με πλοίο.

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να προσφερθούν πακέτα στην οικογένεια που προηγουμένως δεν υπήρχαν. Αυτή είναι η παρέμβαση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας για την υπερβολική αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Εν αναμονή των προτάσεων από τους ακτοπλόους για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραχώρησε συνέντευξη στο Action24, στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τον Γιώργο Κακούση και την Αννα Λιβαθυνού σχολιάζοντας ότι «μια έκπτωση του 20% είναι γενναία , αλλά θέλουμε να δούμε και παραπάνω, να δούμε και 25%».

Για όσους δε έχουν ήδη κλείσει ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο κ. Βαρβιτσιώτης έμμεσα απέκλεισε το ενδεχόμενο να λάβουν πίσω κάποια χρήματα. «Είναι σαν να μου λέτε ότι όσοι αγόρασαν προϊόντα στο σούπερ μάρκετ σε υψηλές τιμές, θα έπαιρναν κάποια επιστροφή έπειτα από τη δημιουργία του καλαθιου του νοικοκυριού», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

«Οι εκπτώσεις που θα καθοριστούν, θα αφορούν τη μέση ελληνική οικογένεια θα είναι τέτοιες ώστε να μην αισθάνεται ο Έλληνας ότι βγάζουν τα σπασμένα στην πλάτη του», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Σήμερα οι προτάσεις από τους ακτοπλόους για τις εκπτώσεις στα εισιτήρια

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους την άμεση μείωση κατά 20% έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι υψηλές τιμές στα εισιτήρια σε πακέτα ή οικογενειακές προσφορές και κυρίως στα βασικά λιμάνια.

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων υποσχέθηκαν να εξετάσουν μειώσεις σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και για συγκεκριμένα δρομολόγια.

Όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Σκέρτσος προτεραιότητα θα δοθεί στα κοινωνικά εισιτήρια, στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, κοινωνικού τουρισμού και στις οικογένειες που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

Με βάση τις τωρινές τιμές, μία τετραμελής οικογένεια που θα ταξιδέψει από τον Πειραιά προς τη Μήλο με ένα αυτοκίνητο αναλόγως το πλοίο με το οποίο θα επιλέξει να ταξιδέψει θα χρειαστεί να πληρώσει από 550 έως 763 ευρώ, ενώ με μία έκπτωση γύρω στο 20% οι τιμές πέφτουν στα 440 με 610 ευρώ.