ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στη «σκιά» των καταστροφικών πυρκαγιών η προεκλογική περίοδος

ΣΥΡΙΖΑ: Στη «σκιά» των καταστροφικών πυρκαγιών η προεκλογική περίοδος

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι άνδρες και οι γυναίκες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και οι χιλιάδες εθελοντές που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες

Υπό τη βαριά σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών που σαρώνουν τη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, συνεχίζεται η εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία στην Κουμουνδούρου, με τους τέσσερις υποψήφιους για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα να «παγώνουν» τις δραστηριότητες τους, εξαιτίας των όσων θλιβερών συμβαίνουν.

Τα όσα έγιναν σε Ανατολική και Δυτική Αττική, Βοιωτία και Κορινθία τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή ενός πύρινου «εφιάλτη» που σκεπάζει ολόκληρη τη χώρα. Στη Ρόδο, κυρίως, στην Αχαΐα, τη Μαγνησία και στην Εύβοια, συνεχίστηκε το δράμα.

Επομένως, είναι λογικό οι Έφη Αχτσιόγλου, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας, να εστιάζουν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι άνδρες και οι γυναίκες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και οι χιλιάδες εθελοντές που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες.

Έτσι, περνάει σε δεύτερη μοίρα η πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει άνετη επικράτηση της Έφης Αχτσιόγλου – ακόμα και από την πρώτη Κυριακή.

Σε έρευνα της Metron Analysis, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, οι πολίτες που σκοπεύουν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία ή είναι πολύ πιθανό να το πράξουν, απαντούν ότι προτιμούν την Έφη Αχτσιόγλου για διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, σε ποσοστό 57%.

Ακολουθεί με 14%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με 12% ο Νίκος Παππάς και με 9% ο Στέφανος Τζουμάκας. Το 7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν έχει προτίμηση, ενώ μόλις το 1% αρνήθηκε να απαντήσει.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ανέπτυξε το σχέδιο της για έναν ΣΥΡΙΖΑ τολμηρό, εξωστρεφή, που θα έχει ως στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας. Η πρώην υπουργός αναφέρεται, επίσης, στα αίτια τη ήττας του κόμματος της, αλλά και στο στοίχημα της διαδοχής.

«Διεκδικώ οι ιδέες μας να γίνουν να γίνουν πλειοψηφικό ρεύμα και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Για εμένα μια Αριστερά που δειλιάζει δεν είναι Αριστερά. Δεν έχει νόημα ο ιδεολογικός πουριτανισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, τις πρώτες περιοδείες του στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, τη Μάνδρα και το Λουτράκι, πραγματοποίησε το Σάββατο, ο Νίκος Παππάς, που στη συνέχεια μετέβη στο Άργος και στο Ναύπλιο. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός έχει αποφασίσει να μετατρέψει σε ατού του, την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης.

«Τιμή μου και καμάρι μου που καταδικάστηκα από το Ειδικό Δικαστήριο», ανέφερε σε συνέντευξη του στο Attica TV, την Παρασκευή, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι επιθυμεί να απευθυνθεί στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις:

ΣΥΡΙΖΑ: Τι σχεδιάζουν τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων

Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στα χέρια του κόμματος η εκλογική διαδικασία

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψήνεται» το debate ανάμεσα στους υποψήφιους