ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «κόκκινη» κάρτα στον Μηταράκη μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Η «κόκκινη» κάρτα στον Μηταράκη μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Τι λένε κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr για την παραίτηση Μηταράκη

Την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα και θρηνούσε τους δύο ήρωες πιλότους της, ο Νότης Μηταράκης εθεάθη να βρίσκεται σε διακοπές και να κάνει μπάνια, πράγμα που προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε άμεσα εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, αυτός ήταν ο λόγος της παραίτησης του πρώην πλέον υπουργού Πολιτικής Προστασίας, καθώς ενώ όλοι οι υπουργοί βρίσκονταν στα πόστα τους τις κρίσιμες αυτές ώρες για την πατρίδα ο Νότης Μηταράκης έκανε διακοπές.

Το γεγονός αυτό έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, καθώς ήρθε μετά τις δηλώσεις Μηταράκη για την έφιππη και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να αντιδρά άμεσα όταν προκύπτουν θέματα όπως αυτό του Νότη Μηταράκη και ότι δεν θα χαριστεί σε κανέναν. Άλλωστε, όπως έχει καταστήσει σαφές επανειλημμένα μετά την επανεκλογή του, δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.

Σημειώνεται ότι από τις 17 Ιουλίου που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στη χώρα μας τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου έχουν δώσει ρητές εντολές να μην διανοηθεί κανένας υπουργός και κανένα επιτελικό στέλεχος του κρατικού μηχανισμού να φύγει για διακοπές όσο βρίσκονται σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολές να μην υπάρχει καμία χαλαρότητα και κανένας εφησυχασμός.

Συνεπώς γίνεται σαφές ότι η αποπομπή Μηταράκη είναι ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Στη θέση του κ. Μηταράκη μετακινήθηκε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε μόλις έναν μήνα στο χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα επανέρχεται ως αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού και ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σημειωτέον είχε συγκρουστεί σφόδρα με το Νότη Μηταράκη κατά τη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στο υπουργείο Εργασίας το 2019.