ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μετρούν αντίστροφα για τις εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Μετρούν αντίστροφα για τις εσωκομματικές εκλογές
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Αντίστροφα μετράνε, πλέον στην Κουμουνδούρου για την ανάδειξη του νέο αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, με τους τέσσερις επίδοξους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα, να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, επιχειρώντας να συσπειρώσουν γύρω του τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Αχτσιόγλου: «Να γυρίσουμε σε κυβερνητική τροχιά»

Από την Κοζάνη, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε διεξοδικά στο πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, εφόσον είναι νικήτρια η ίδια, τονίζοντας ότι στόχος να εκφράσει τους πολίτες από τη ριζοσπαστική αριστερά, μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Παράλληλα, όμως, έθεσε ως στόχο την επιστροφή του κόμματος σε κυβερνητική τροχιά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στον πυρήνα του την δυνατότητα επανόδου στη διακυβέρνηση του τόπου. Επομένως, ο ορίζοντας είναι η επιστροφή σε κυβερνητική τροχιά. Αυτό δεν θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη», σημείωσε η πρώην υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Flash TV.

Παππάς: «Να αναμετρηθούμε με τον Μητσοτάκη»

Το πολιτικό φάσμα στο οποίο θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί, οριοθέτησε από τη Δυτική Μακεδονία, όπου περιόδευσε, ο Νίκος Παππάς. Μάλιστα, τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με τη Νέα Δημοκρατία, από την επόμενη κιόλας ημέρα των εσωκομματικών εκλογών.

«Υπερασπιζόμαστε το σπίτι κάθε δημοκρατικού πολίτη, από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Ζητάμε εντολή αναμέτρησης με τη Νέα Δημοκρατία του κ.Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Τσακαλώτος: «Η δεξιά θεωρεί κακό κάθε τι δημόσιο»

Στο ιδεολογικό κομμάτι που θέλει να εκφράσει, εστιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από τον Βόλο, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι εξαιτίας εμμονών του απαξιώνει κάθε τι δημόσιο.

«Ο σχεδιασμός δεν είναι το δυνατό σημείο του κ.Μητσοτάκη. Δεν πιστεύει στον σχεδιασμό, στην οικονομία, στην κοινωνία. Η δεξιά έχει αποδείξει τα 30 χρόνια ότι δεν αγαπάει τα κοινά. Ότι ήταν ιδιωτικό ήταν καλό, ότι δημόσιο, κακό», υπογράμμισε ο ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Τζουμάκας: «Να γίνουμε λαϊκό κόμμα»

Με τους μηχανισμούς της Κουμουνδούρου τα έβαλε ο Στέφανος Τζουμάκας, υποστηρίζοντας ότι «τορπίλιζαν» τα ανοίγματα που επιχειρούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για να είναι αριστερό κόμμα πρέπει να είναι κόμμα ανοιχτό σε κάθε πολίτη σε κάθε δήμο, σε κάθε νομό, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιφέρεια. Κόμμα λαϊκό και όχι μηχανισμός, κόμμα που παίρνει πρωτοβουλίες και δημιουργεί γεγονότα με βάση αρχές και θέσεις», υπογράμμισε ο κ.Τζουμάκας.

Πέμπτος υποψήφιος

Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και πέμπτη υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη του επιχειρηματία Στέφανου Κασσελάκη.

Μπήκε στην πολιτική ζωή πριν από μόλις μερικούς μήνες, όταν και ο Αλέξης Τσίπρας τον επέλεξε προσωπικά ως έλληνα του εξωτερικού, για το ψηφοδέλτιο επικρατείας, ενώ στη συνέχεια, εντάχθηκε στην εκλογική επιτροπή.

Είναι ανακάλυψη του Παύλου Πολάκη, καθώς αυτός φέρεται να τον γνώρισε στον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λείπουν τα εγκωμιαστικά από την πλευρά του κρητικού βουλευτή, αλλά και από την πλευρά του 35χρονου στελέχους, προς αυτόν.

Το τελευταίο διάστημα είναι πάρα πολύ ενεργός. Παρότι δεν έχει κάποια θεσμική ιδιότητα, πραγματοποιεί περιοδείες, κάνει βιντεάκια για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και τα ανεβάζει στα κοινωνικά δίκτυα.

Η παραπάνω δραστηριότητα, φαίνεται πως έχει ενοχλήσει αρκετούς εντός Κουμουνδούρου, ακριβώς γιατί δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Τρίτη, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να προσκομίσει τις 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής που απαιτούνται – αν και κάτι μας λέει ότι η απαραίτητη προεργασία θα έχει ήδη γίνει…