ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Αγριεύει» η προεκλογική σύγκρουση

ΣΥΡΙΖΑ: «Αγριεύει» η προεκλογική σύγκρουση

Τα «μαχαίρια» από το «θηκάρι» βγάζουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες που θα αναδείξουν τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η συμπεριφορά που επέδειξαν διάφορα στελέχη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν γίνονταν να περάσουν αναπάντητες από τους θιγόμενους.

Να γίνει η αξιωματική αντιπολίτευση πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, έθεσε ως στόχο η Έφη Αχτσιόγλου. Μάλιστα, η νεαρή πρώην υπουργός συμπλήρωσε ότι αυτό δεν θα το καταφέρει η ίδια, από μόνη της, αλλά θα το επιλέξει η κοινωνία.

Ήταν μια σαφής απάντηση στις αμετροεπείς τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, που εμφανιζόμενος σε ρόλο «σωτήρα» του κόμματος, της παράταξης και εν τέλει του ελληνικού λαού, δηλώνει ότι αυτός, από μόνος του, μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λες και πρόκειται για αγώνα πυγμαχίας.

Παράλληλα, έστειλε σαφές μήνυμα προς την πλευρά του Παύλου Πολάκη, ότι οι κανόνες στο κόμμα θα τηρούνται σε περίπτωση που εκείνη κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές.

«Άπαξ και λαμβάνεται μια απόφαση αυτή θα μας δεσμεύει όλους και θα τηρείται από όλους (…) Θα ήθελα να ξεκινήσω με το καλό σενάριο, ότι η δική μου εκλογή θα σημαίνει μια δέσμευση όλων σε αυτό το σενάριο», είπε στο Mega. Επίσης, μιλώντας στο Action 24, αναφέρθηκε στη σεξιστική συμπεριφορά που έχει επιδείξει αυτό το διάστημα ξεκαθαρίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Έκκληση για ψυχραιμία από Παππά

Η αναφορά της κ. Αχτσιόγλου -που ερμηνεύτηκε ως προειδοποίηση διαγραφής προς τον κρητικό βουλευτή- οδήγησε τον Νίκο Παππά στο να ζητήσει να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

«Να προστατεύσουμε την ενότητα. Έκκληση να πέσουν οι τόνοι. Να πάμε ενωτικά.
Μπορεί να υπάρξει αποσυσπείρωση αν αρχίσουμε υπονοούμενα ποιος θα διαγράψει ποιον. Ολισθηρός δρόμος. Δεν είναι καλή εντύπωση να λέει ο ένας είστε παρηκμασμένοι, ο άλλος να ζητά εντολή για διαγραφές

Επιμένουμε για χαμηλούς τόνους εδώ και καιρό, μας χωράει όλους το καράβι και μπορεί να έχει κοινό προορισμό», είπε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, τη Τετάρτη.

Την ίδια στιγμή, η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη επιχειρεί να αποπολιτικοποιήσει την εκλογική αναμέτρηση, κόβοντας και ράβοντας τη στα μέτρα του δικού της υποψήφιου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.