ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Live η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Παύλος Μαρινάκης: Live η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Δείτε σε απευθείας σύνδεση την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, για την κακοκαιρία Daniel 

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

«Η χώρα μας βρίσκεται για τρίτη ημέρα αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο που δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι εστιασμένο στην Καρδίτσα. Οι δυνάμεις παρεμβαίνουν αμέσως, όπου υπάρχει ανάγκη.

Έντονα φαινόμενα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές. Τα εναέρια μέσα αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσέγγισης στις περιοχές λόγω των προβλημάτων από την καταιγίδα. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 5.000 κλήσεις, έχουν γίνει 820 διασώσεις», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσουν. Οι δυνάμεις για την αποκατάσταση του δικτύου σε Σκιάθο και Πήλιο συνεχίζονται. Εκτιμάται ότι το σύνολο των υποσταθμών θα φτιάξει έως το μεσημέρι.

Στόχος μας είναι η διάσωση και ο απεγκλωβισμός των πολιτών. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Πολιτική Προστασία. Θα ενημερωθεί για την εξέλιξη του φαινομένου, τις επιχειρήσεις κ.λπ. Με απόφασή του στήνεται Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα. Το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές, θα πραγματοποιήσει αυτοψία».

Δείτε live

Αναφερόμενος στον Αντώνη Καργιώτη είπε: «Εκφράζουμε την οδύνη μας στην οικογένεια του Αντώνη. Η απόδοση ευθυνών δεν θα σταματήσει στο επίπεδο της ποινικής ευθύνης».