ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Το κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες και θα είναι δίπλα τους γρήγορα»

Κυριάκος Μητσοτάκης
Eurokinissi

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Μέτρα για τις πληγείσες από την κακοκαιρία Daniel περιοχές ανακοίνωσε από τη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανακοινώνω μέτρα στήριξης για τους πληγέντες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα. Μάλιστα, τόνισε ότι απαιτούνται χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και πρόσθεσε ότι «είμαι σίγουρος ότι θα μας στηρίξει η Ευρώπη».

«Το κράτος θα είναι δίπλα στους πληγέντες και θα είναι δίπλα τους για όσο χρειαστεί».

Το κράτος θα είναι δίπλα στους πολίτες που πλήγηκαν και γρήγορα, τόνισε ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του, λέγοντας ότι αύριο θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

Θα καλυφθούν και αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσω του ΕΛΓΑ, θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα για τη διαδικασία, χωρίς πολλή γραφειοκρατία, επισήμανε.

Την Τρίτη θα είμαι στο Στρασβούργο επικεφαλής κλιμακίου, όπου θα έχω συνομιλίες με την πρόεδρο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την αρωγή από την Ευρώπη για την κακοκαιρία η οποία σχετίζεται και με την κλιματική αλλαγή. Η κατάσταση απαιτεί και από την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σήμερα το ενδιαφέρον μας στράφηκε σε θέματα δημόσιας υγείας, για να είναι οι πολίτες ασφαλείς και υγιείς. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το θέμα της καύσης των ζώων που χάθηκαν από την κακοκαιρία, είπε ακόμη.

Ανοίγωντας την παρέμβασή του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους είναι στο πεδίο με αυταπάρνηση μέσα στο νερό και τις λάσπες για να επανέλθει η περιοχή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε κάπως κανονικούς ρυθμούς.

Οι δηλώσεις των υπουργών

Το περίγραμμα του προγράμματος στήριξης θα εξειδικεύσουν οι κύριοι Τριαντόπουλος -για τα μέτρα άμεσης στήριξης- και Λιβάνιος, για τα κονδύλια και τα μέσα που θα διατεθούν στους δήμους της Θεσσαλίας και την Περιφέρεια.

Τα μέτρα θα κινηθούν σε τρεις άξονες, τα άμεσα μέτρα στήριξης για την κάλυψη των πρώτων βασικών αναγκών, τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης για τις περιουσίες και τις υποδομές, αλλά και για την αντιπλημμυρική/αντιπυρική θωράκιση, όπως ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που έχουν χτυπηθεί από τη κακοκαιρία Daniel.

Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πληγέντων.

Κατά την είσοδό του στο κτίριο της περιφέρειας χαιρέτισε το προσωπικό και τους είπε ότι «θα τα φτιάξουμε όλα, να ξέρετε».

Σχετικές ειδήσεις