ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση

Σκέρτσος: Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση

Άκης Σκέρτσος: Πώς σχολίασε τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ 

Αμείλικτη θα είναι η κυβέρνηση με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά και όποιον προσπαθήσει να κερδοσκοπήσει ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο κ.Σκέρτσος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha τόνισε πως « το κράτος έχει εργαλεία, έχει ρίξει πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες. Δεν μένουμε σε αυτό. Προφανώς στηρίζουμε τα εισοδήματα. Θα είμαστε αμείλικτοι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να κερδοσκοπήσει».

Αναφορικά με τη σύγχυση που επικράτησε για το πολύνεκρο τροχαίο στη Λιβύη με θύματα 5 Έλληνες μέλης της ανθρωπιστικής αποστολής, έδωσε συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και είπε πως οι επικοινωνίες στη χώρα δεν είναι εύκολες.

Σχολιάζοντας τα τεκτενόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα είναι μια σοβαρή, εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ας κλείσει η περίοδος και θα αξιολογήσουμε κατά ποσό θα μπορεί ο νέος ή νέα πρόεδρος να επιτελέσει το ρόλο αυτό».

«Θα πρέπει να γίνει σοβαρή αυτοκριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συνεχόμενες ήττες. Αντίθετα ακούμε ρητορικά σχήματα που θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκε. Η ανανέωση στην πολιτική είναι οξυγόνο. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες, χρειαζόμαστε τη συμμετοχή. Θα κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ποιον ή ποια θέλουν να τους εκπροσωπεί», πρόσθεσε.

Για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο υπουργός Επικράτειας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ένα μέτρο που εξαγγέλθηκε είναι η αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη επισήμων προσώπων. «Ο πρωθυπουργός έδωσε το παράδειγμα με το 50% της δικής του φρουράς. Βασική αποστολή κράτους η ασφάλεια του πολίτη. Η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτό, στο κομμάτι της καταστολής της παραβατικότητας», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως προτεραιότητα και προεκλογική δέσμευση είναι επίσης για την κυβέρνηση η δημόσια υγεία και πως ήδη βήματα που έχουν βελτιώσει κατάσταση στο ΕΚΑΒ.